Krstičević: ”Lažima me žele oblatiti, zvao me i Gotovina i rekao da nam slijedi nova borba”

23.08.2016. 22:28:38

NA medijsku kampanju koja vodi protiv njega general Krstičević kaže: “Imam svoj dosje, mediji se bave time, posebice izvješćem SIS-a, tvrde da sam napao Vukovar. Od svih kandidata mene spominju”. Nositelj HDZ-ove liste u X. izbornoj jedinici Damir Krstičević danas je, prilikom susreta kandidata te liste s braniteljima u Splitu, poručio kako se HDZ konsolidirao te da nije “razbijena vojska”, a zauzeo se i za suzbijanje “veza i klijentelizma” ponajprije u svojoj stranci. “Neki su mislili da ćemo biti razbijeni, ali konsolidirali smo se, nismo razbijena vojska”, rekao je Krstičević. Pritom je dodao kako je za predsjednika HDZ-a izabran Andrej Plenković, čovjek koji ima “širinu i sposobnost”, odnosno moderan  čovjek i političar. “HDZ će našu državu s Plenkovićem urediti da bude bolja. Naše društvo treba biti pravednije, da uspjeh ovisi o radu, a ne o vezama i klijentelizmu, što treba suzbiti, prvo u HDZ-u, a onda i dalje”, istaknuo je Krstičević. Rekao je i kako je HDZ za predstojeće prijevremene parlamentarne izbore osvježio svoje liste tako da su od ukupno 11 izbornih jedinica u sedam njih novi nositelji dok Zoran Milanović, kako je rekao, na izbore ide s istom ekipom i s istim programom. “Puno je ekonomista na našim listama, jer je gospodarstvo ključno. Treba smanjiti javni dug i podići kreditni rejting na investicijsku razinu. Ako to napravimo, kamate padaju i možemo uštedjeti i tri milijarde kuna, a planiramo i cjelovitu poreznu reformu”, kazao je Krstičević prilikom druženja HDZ-ovih kandidata u X. izbornoj s braniteljima. Krstičević je spomenuo i medijsku kampanju u kojoj se, kaže, pokušava baciti ljaga na njegovo ime. “U politici ima svega, razumijem ljude koji se u nju ne žele miješati. Imam svoj dosje, mediji se bave time, posebice izvješćem SIS-a, tvrde da sam napao Vukovar. Od svih kandidata samo mene spominju”, kazao je. Dodao je pritom kako nije ni prvi ni zadnji koji se mora s time boriti. “Zvao me general Gotovina i ustvrdili smo da nam slijedi nova borba, borba istinom”, poručio je Krstičević.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.