Krstičević: Prikupljaju se informacije u vezi otmice hrvatskog pomorca

24.09.2018. 16:00:11

Potpredsjednik hrvatske Vlade Damir Krstičević rekao je u ponedjeljak da se prikupljaju informacije kako bi se vidjelo što se može učiniti za hrvatskog pomorca kojega su s ostalim članovima posade sa švicarskog teretnog broda oteli nigerijski pirati. “Koliko imam informacije, Ministarstvo vanjskih polova provjerava kako da se dođe do tih informacija da vidimo što možemo i moramo učiniti u korist hrvatskog pomorca,” rekao je Krstičević novinarima u splitskoj vojnoj luci Lora, gdje je nazočio svečanom dočeku raketne topovnjače “Vukovar” koja je sudjelovala u sklopu 1. hrvatskog kontingenta u NATO operaciji potpore miru Sea Guardian. Nigerijski gusari oteli su 12 članova posade švicarskog teretnog broda Glarus, među kojima je i jedan hrvatski državljanin, javile su prošle noći agencije, a potvrdila švicarska brodarska tvrtka Massoel. Sindikat pomoraca Hrvatske je na vezi s kolegama iz švicarskog sindikata i navodi da brodarska tvrtka Massoel nastoji riješiti nastalu situaciju. (Hina)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.