KRUŽI DO SADA NEPOZNATA PRIČA IZ ‘GOTIKA’! Beogradski detektiv tvrdi: ‘Policija to nije dužna priopćiti medijima’

18.02.2022. 15:57:00

Privatni beogradski detektiv Braca Zdravković već je nekoliko puta iznosio teorije o nestanku Splićanina Mateja Periša. Koliko su njegove procjene vjerodostojne teško je reći, kao i radi li sve ove analize kako privukao pozornost medija. I dok se za mladićem i dalje intenzivno traga, Zdravković je u najnovijoj epizodi svoje YouTube emisije pod nazivom ‘Čudne priče’ proanalizirao susret taksista i Mateja, koji su kobne večeri snimile nadzorne kamere, a iznio je i neke nove teorije o tijeku večeri u klubu ‘Gotik’.

“Svima je bilo čudno zašto je Matej zaustavio vozilo ako nije imao namjeru negdje otići. Problem je što je, kada je zaustavio vozilo, prvo progovorio, a onda je očito pokušao ući u njega. Mnogi s pravom stoga pretpostavljaju da je htio ući i negdje otići. Međutim, uvjeren sam da je htio pitati taksista gdje je određeno mjesto”, smatra Zdravković pa dodaje kako je i sam napravio malo istraživanje među taksistima. Tvrdi da je pričao s njih desetak i kako su mu svi rekli da se s desne strane volana nalazi sigurnosna tipka koja automatski zatvara sva vrata radi vlastite sigurnosti.

“To koriste kada god sretnu potencijalnog kupca koji se ne čini kao sigurna osoba. Jedan od njih mi je rekao da bi zaključao vozilo da je bio na mjestu kolege kojem je Matej prišao”, pojasnio je beogradski detektiv u videu.

Taksist razvozi zaštitare

Uvjeren je da taksist nije ništa odgovorio, smatra Zdravković, pa ga je ignorirao i otišao dalje.

“Zato imamo situaciju da se Matej uhvati za ručku i vozilo nastavi dalje. Nije točno da je nekoga vozio, htio je izbjeći opasnu situaciju“, smatra. 

U razgovoru s jednim taksistom Zdravković je otkrio još jednu zanimljivost o tome zašto je Matej napustio klub. Kaže da je taksist vrlo dobro upoznat sa situacijom u ‘Gothicu’, kao i da su zaštitari njegove stalne mušterije. Te noći kada je Matej nestao, taksist je od osiguranja čuo za sada nepoznatu priču iz kluba.

“Te večeri kada je nestao, za istim stolom bila je Matejeva skupina iz Splita i Zadra. Zabavljali su se i pili, a u jednom trenutku su se počeli svađati s drugom navijačkom grupom koja je sjedila za susjednim stolom, pjevajući navijačke pjesme. U jednom trenutku došlo je do malih incidenata koji nisu bili fizički. Situacija se naelektrizirala, a osiguranje je dolazilo četiri puta da ih smiri. Prema riječima taksiste, te noći je u klubu bio prisutan i vlasnik ‘Gotika‘”, navodi detektiv.

Nije došlo do tučnjave?

Vlasnik, napominje, nije želio kaos na proslavi Nove godine, niti prekinuti program, pa je osiguranje spriječilo daljnje incidente i to bez fizičkog obračuna. 

Iako Zdravković zaključuje da nije došlo do tučnjave u klubu koja bi bila razlog Periševa napuštanja kluba, no vrlo mu je neobično da ispred ‘Gotika’ nije bilo policijske ophodnje, što je tamo česta pojava. A pogotovo da policije nije bilo uoči Nove godine.

“Sve se svodi na to ‘što je kamera primijetila’, a ne što je nečije oko primijetilo i je li taj netko bio na tom mjestu i podnio izvješće o situaciji”, tvrdi beogradski detektiv pa za sam kraj dodaje da se operativne službe ispred ovakvih klubova pojavljuju u tajnosti te da ako je netko u službenom izvješću rekao što se tamo dogodilo, policija to nije dužna priopćiti medijima.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: Matija Habljak/PIXSELL/Dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.