Kujundžić nezadovoljan Karamarkom - neizravno potvrdio osnivanje nove stranke

07.06.2013. 17:19:29

'Znate kako se kaže: što se priča u narodu ili je bilo ili će biti', rekao nam je Kujundžić.
Mediji već dugo vremena nagađaju da će HDZ-ovac Milan Kujundžić osnovati novu stranku. Kujundžić za Dnevno potvrđuje da je izrazito nezadovoljan stanjem u stranci i vodstvom Tomislava Karamarka, a o nagađanjima o osnivanju nove stranke dao je zanimljiv odgovor. - Znate kako se kaže: što se priča u narodu ili je bilo ili će biti – rekao nam je Kujundžić. Na taj je način neizravno potvrdio da stranku osniva, ali to nije želio izrijekom reći. Pokušali smo stoga 'okolnim putem'. Bivšeg kandidata za predsjednika HDZ-a upitali smo kako vidi stanje u stranci nakon održanih lokalnih izbora. - Stanje u HDZ-u nije dobro. Očekujem da će se dogoditi izbori u HDZ-u i da će nakon toga biti drugačije – kaže Kujundžić. Na konstataciju da to znači da nije zadovoljan Karamarkovim vođenjem stranke, rekao je: - Nisam. Rezultati, kako u narodu, tako i na izborima, nisu dobri. Više o Karamarku nije želio, rekavši da se ne bavi pojedincima nego pojavama. 'Uvijek napravim ono što kažem, ali prvo dobro promislim' Ako se kojim čudom špekulacije o osnivanju nove stranke ne ostvare, je li moguće da se kandidira na novim izborima za predsjednika HDZ-a koje priželjkuje? - Ja nisam špekulant. Špekulanti su posebno zanimanje, to su ljudi koji rade na burzama. Ja to nisam. Ja sam egzaktan čovjek. Kad donesem odluku onda je izvršim. Uvijek napravim ono što kažem. Ali prije nego kažem dobro promislim. Ako sam nešto rekao, to i napravim – kaže Kujundžić. No, izvori bliski Kujundžiću potvrdili su nam da je nova stranka već neko vrijeme u stvaranju. Tako se navodno rješava stranačka križaljka, slažu stranački odbori i mladež stranke. Kujundžić, doznajemo, ne namjerava stranku osnovati kao HDZ-ovu frakciju već kao modernu domoljubnu opciju koja će biti privlačna ponajprije mladim ljudima. Na osnaživanju buduće stranke radit će se, tvrdi naš izvor, i kroz suradnju sa snažnim nezavisnim kandidatima. Podsjetimo, mediji su prije lokalnih izbora prenijeli vijest o Kujundžićevoj potpori Karlu Starčeviću na izborima za gradonačelnika u Gospiću koje je 'za dlaku' izgubio upravo od kandidata stranke čiji je Kujundžić još uvijek član. I ovaj znak 'neposluha' HDZ-ovoj središnjici jasan je signal – Kujundžić će, kao i mnogi prije njega, pokušati ponuditi 'treću opciju'. Hoće li u tome uspjeti, pokazat će vrijeme. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.