Kukuriku koalicija na vlasti ostaje još šest godina? To im je omogućila cenzura medija i ljubavnice oporbenjaka

27.12.2013. 17:08:31

27.12.2013.

Ne možemo se ne zapitati ignoriraju li to mediji namjerno ili slučajno lidere oporbenih stranaka i to baš u vrijeme kada su neki od njih najavili zahtjeve za prijevremenim izborima. Ako mediji zaista ignoriraju oporbenjake valja se zapitati daju li to tihu potporu Kukuriku koaliciji i znači li to da će u svojim udobnim političkim stolicama, s pametnim telefonima i skupim vozilima sjediti još šest godina?

Lijepo dotjeran premijer Zoran Milanović u crnom odijelu u pratnji ljupke mu supruge Sanje i riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela na božićnom misnom slavlju sudjelovao je u Rijeci. Misu je predvodio nadbiskup Ivan Devčić koji je vjernike pozvao da promoviraju jedinstvo u različitosti. No, jedinstvena je ovo prilika da se Milanovića viđa u crkvi jer premijer se izjašnjava kao nevjernik. Usprkos tome, na Božić iz poštivanja prema tradiciji odlazi na misu u društvu svoje prve i, za sad, jedine supruge. Nakon mise Milanović svima čestita Božić, lijepo od njega mora se priznati. Pozvao je sve da budu mirni i pojasnio svoje razloge zbog kojih je radi mise potegnuo sve do Rijeke. "A zašto ne? Važan je to hrvatski grad, dosta je dugo putovao prema Hrvatskoj, to je sve što mogu reći", kazao je Milanović te zaključio da je njegova pokojna baka Marija Glavaš iz istog mjesta kao i riječni nadbiskup. Čuo je Milanović i nadbiskupove poruke, a one ga podsjećaju na neke stvari koje je čuo na misama izvan Hrvatske. Svaka čast, moramo priznati da smo šokirani činjenicom da Zoki odlazi na misu i izvan zemlje.

 

Predsjednik Ivo Josipović manje je ishitren nego njegov mlađi kolega pa stoga ne znamo za koje blagdane on običava odlaziti na misu, ali znamo da je na svečanosti u zagrebačkoj katedrali sudjelovao u društvu supruge Tatjane. Misu je vodio kardinal Josip Bozanić. Javnost je upoznata i s time da se u crkvi pojavio i predsjednik Sabora Josip Leko, no enigma ostaje gdje su misu odslušali ostali pijetlići iz Kukuriku koalicije Željko Jovanović, Vesna Pusić i ostali.

 

Osim što su nas mediji uskratili za ove podatke, manje je jasno gdje su i kada na božićnom misnom slavlju prisustvovali članovi oporbe. Ne možemo se ne zapitati ignoriraju li to mediji namjerno ili slučajno lidere oporbenih stranaka i to baš u vrijeme kada su neki od njih najavili zahtjeve za prijevremenim izborima. Ako zaista ignoriraju oporbenjake valja se zapitati daju li to tihu potporu Kukuriku koaliciji i znači li to da će u svojim udobnim političkim stolicama, s pametnim telefonima i skupim vozilima sjediti još šest godina? Da je mediji doista cenzuriraju svojedobno se žalila Ruža Tomašić. "HRT je dobio naputak da me se više ne zove, a po mogućnosti niti ne spominje. Ne morate biti naročito pametni da bi znali zašto je to tako. Sve manje medija u Hrvatskoj mi daje prostor", pričala je pravašica. Europarlamentarka i političarka poznata je po svojim nastupima u kojima o ključnim hrvatskim problemima progovara bez dlake na jeziku. Zbog toga su joj često zatvarana usta. Tako se primjerice, prilikom gostovanja kod Aleksandra Stankovića u emisiji Nedjeljom u dva muški opirala neugodnom voditelju koji je uporno tjerao vodu na svoj mlin.

 

Činjenica je da su neki šefovi i šefice iz oporbe ovih dana zaista nedostupni za medije. To se međutim može i opravdati jer neki od njih, inače deklarirani vjernici možda ni ne stignu otići na mise jer u božićnoj noći moraju balansirati između žene, ljubavnice i žene iz prvog braka. Ako nam je oporba tako nenametljiva, kao što se to čini uz malu potporu medija mogli bi zaista ''kukurikati'' naredno desetljeće.

  • Autor: I.M.
  • Photo: Grgo Jelavić/Pixsell
Izvornu vijest možete pogledati ovdje

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.