KUMOVI BLIZU MEDALJE, IZBORILI POLUFINALE! Čilić i Dodig nezaustavljivi, pao i Andy Murray! Je li moguće hrvatsko finale?

28.07.2021. 10:29:00

Ivan Dodig i Marin Čilić izborili su polufinale na Olimpijskim igrama! Pao je i zlatni olimpijac Andy Murray, on i Joe Salizbury pali su 4:6, 7:6, 10:7.

Hrvatski par je u polufinalu, medalja je sve bliže u parovima za tenisače. Ne zaboravimo da su u konkurenciji i Nikola Mektić i Mate Pavića, nije nemoguće niti hrvatsko finale, eventualno.

Ivan i Marin zapeli su prije devet godina, na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu, upravo u četvrtfinalu, no ovoga puta uspjeli su napraviti i korak dalje. 

Medalja je blizu

Ivan Dodig igra i u konkurenciji mješovitih parova sa Darijom Jurak, čini se da bi ovo mogla biti plodna teniska žetva u Tokiju. No daleko su još medalje, korak po korak…

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

U polufinalu Međugorci igraju s novozelandskim parom Michael Venus-Marcus Daniell, a plasman u polufinale još ne znači i medalju, budući da se na OI igra za brončano odličje.

Inače, susret protiv britanskog para trajao je dva sata i 15 minuta. Krenuli su Britanci ranim breakom protiov Dodiga, u drugom nije bilo odlučujućih breakova sve do tie-breaka gdje iskusni Hrvati rade mini break, kasnije i osvajaju set.

U super tie-breaku neizvjesno je do 3:3, a onda sunce smeta Murrayju prilikom servisa, bira jedan kick servis, lakši drugi, odlično ga Dodig reternira i poslije nije bilo povratka. Odlaze Hrvati do 8:3 i lagano privode meč kraju…

Na Olimpijskim igrama još je jedan hrvatski teniski par Nikola Mektić i Mate Pavić, koji danas (oko 11,00 sati po našem vremenu) igraju svoj četvrtfonalni meč protiv B. McLachlan - K. Nishikori, a nadamo se prolasku u polufinale. U jučerašnoj emisiji (N)iponn na HRT-u, gostovao je nekadašnji hrvatski reprezentativac i selektor, Goran Prpić i bio je slobodan prognozirarti hrvatsko finale. Obistinile mu se prognoze.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: P.V./Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.