Kumrovečki vampiri 'bal' započeli himnom, a nastavili Internacionalom

27.05.2017. 12:45:50

Okupljeni su 'naoružani' slikama pokojnog diktatora Tita, zastavama bivše Jugoslavije, a crvene petokrake na svakom su koraku Savez društava 'Josip Broz Tito' Hrvatske i Savez antifašističkih boraca i antifašista RH organizirali su "svečani skup" u povodu 'Dana mladosti – radosti' pod nazivom 'Svibanjski dani demokracije u Kumrovcu'. 'Bal kumrovečkih vampira', kako mnogi nazivaju to okupljanje, počelo je nešto iza 11 sati intoniranjem himne 'Lijepa naša', a potom je uslijedila i Internacionala. Okupljeni su 'naoružani' slikama pokojnog diktatora Tita, zastavama bivše Jugoslavije, a crvene petokrake na svakom su koraku.
Podsjetimo, kroz cijelu SFRJ išla je 'Štafeta mladosti', a svakog 25. svibnja dodjeljivana je Titu. Tog dana slavio se njegov rođendan, premda je rođen 7. svibnja. Veteran hrvatske politike i žrtva Titovog režima Andrija Hebrang ranije je za Direktno otkrio kako on to naziva 'Danom žalosti', a povjesničar Josip Jurčević istaknuo je kao sramotu i skandal obilježavati dan svjetskog mega-ubojice.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.