KUŠČEVIĆ ‘Vlada će u Sabor vrlo brzo uputiti odgovor o HOS–ovoj ploči u Jasenovcu’

21.06.2017. 15:10:22

Ministar uprave Lovro Kuščević poručio je u srijedu kako će Vlada vrlo brzo uputiti u Hrvatski sabor odgovor o tome što će biti sa spomen pločom poginulim HOS-ovcima u Jasenovcu, na kojoj se nalazi ustaški pozdrav “Za dom spremni”. Upitan pred Banskim dvorima što će biti s HOS-ovom spomen pločom i traži li se način da se ploča s ustaškim pozdravom u Jasenovcu ukloni, Kuščević je novinarima odgovorio kako će “vrlo brzo Vlada uputiti odgovor o tome u Hrvatski sabor, a kad se taj odgovor uputi novinari će sve znati o tome”. Kuščević, koji je u Ministarstvo uprave stigao iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, ustvrdio je kako to znači da se “ne traži način ni da se ploča ukloni, niti da se ne ukloni, već se traži rješenje koje je u skladu sa zakonskim propisima Hrvatske”. Novinare je zanimalo znači li to da će se grb sa spornim pozdravom maknuti, no Kuščević nije želio jasno odgovoriti. “Ma ne, ovo će vrlo brzo ići na sjednicu Vlade i biti će upućeno u Sabor i znati ćete sve”, poručio je ministar uprave. Na upit koliko će se agencija ukinuti i spojiti i koliko će Hrvatska na tome uštedjeti novaca, Kuščević je najavio da slijedi novi, veliki, sveobuhvatni zakon o agencijama, kojim će se napraviti novi ustroj i racionalizacija. “To je malo dugotrajan proces, ali ćemo sasvim sigurno u taj proces krenuti ove godine”, izjavio je ministar uprave.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.