Kuščeviću dodatno skinut imunitet radi proširenja istrage

28.02.2020. 15:43:00

 HDZ-ovom saborskom zastupniku Lovri Kuščeviću Sabor je radi proširenja istrage dodatno skinuo imunitet, na zahtjev DORH-a i Uskoka, a na prijedlog Mandatno-imunitetnog povjerenstva.

Za tu je odluku bilo 86 saborskih zastupnika, a dva protiv. Time je Uskoku dano odobrenje da pokrene kazneni postupak protiv bivšeg ministra Kuščevića zbog osnovane sumnje da je počinio četiri kaznena djela - primanja mita, zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju te poticanja na prouzročenje stečaja.

U rujnu 2019. već je skinut imunitet Kuščeviću radi pokretanja kaznenog postupka zbog sumnje u dva kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti, no zbog proširenja istrage DORH je od Sabora još jednom zatražilo skidanje imuniteta.

Proširenjem istrage USKOK tereti Kuščevića osim za prenamjenu zemljišta i za nezakonito pribavljanje 1,4 milijuna kuna, sa štetom za državni proračun od nepunih 300.000 kuna, prilikom otkupa poslovnih prostora iz tvrtke Kuščević d.o.o.

(Hina) xvl/xsbar yln

Izvor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.