Legenda PU bjelovarsko-bilogorske: Iznenada preminuo policijski detektiv Đuro Kalinić

16.04.2020. 17:09:00

U utorak preminuo je Đuro Kalinić, dugogodišnji policijski službenik Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske. Postrojbama Ministarstva unutarnjih poslova pristupio je u samim počecima Domovinskog rata, u veljači 1991. godine. Po završetku zadaća u obrani domovine nastavio je obavljati poslove kriminalističke policije u Policijskoj postaji Bjelovar.

Tijekom policijske karijere Đuro Kalinić višestruko je odlikovan, nagrađivan i pohvaljen zbog doprinosa u Domovinskom ratu i obavljanju policijskih zadaća u miru. ”Đuka” – kako su ga od milja zvale generacije inspektora i detektiva koje je u policijskom smislu odgojio, bio je policajac kojega je prvenstveno obilježila upornost i predanost policijskom poslu za kojeg je živio 24 sata na dan gotovo 365 dana u godini do samoga kraja. Njegovo najveće zadovoljstvo bilo je pomoći mlađim kolegama koji su ga gotovo svakodnevno tražili savjete.

-Pregršt događaja vezanih uz Đuru sigurno će se kroz anegdote godinama prepričavati među njegovim kolegama – navode iz PU bjelovarsko-bilogorske. 

Izvor: Bjelovar.live

Izvorni autor: bl/h/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.