LEGENDARNI SRBIN OTKRIO TAJNU: Ovo je prava istina sukoba Petrovića i Divca KRIVA JE POLITIKA

13.07.2021. 17:09:00

Grci su poznati kako veliki zaljubljenici u košarku, a grčki “Sport24” donio je veliki intervju legende jugoslovenske i srpske košarke trenera Dušana Ivkovića koji se prisjetio i perioda dok je vodio reprezentaciju Jugoslavije, i otkrio iz prve ruke povijesni trenutak svađe Dražena Petrovića i Vlade Divca u Argentini.

Tako je Ivković prisjetio pokojnog Dražene i njegove generacije košarkaša:

“U Jugoslaviji smo imali velike talente. Dražen Petrović je bio vjerojatno najveći radnik od svih u timu. Pet godina sam surađivao s njim. Radio je naporno. Tada nam je bilo bitno da vidimo gdje smo u odnosu na Sovjetski Savez u Europi. Kada je izašla ova generacija s Petrovićem, Divcem, Paspaljem, Rađom, Vrankovićem, Kukočom i ostalim momcima, svi su govorili da neće nikad biti kao generacija Dalipagića i Kićanovića”, započeo je Dušan pa otkrio kakvi su odnosi vladali unutar zadnje Jugoslovenske reprezentacije: 

“Sjećam se da smo u finalu u Rimu, tijekom zagrijevanja, razmišljali samo o odluci Slovenije da se odcijepi. Zbog toga je izostavljen Jure Zdovc. Rekao mi je: ’Treneru, što da radim? Ako budem igra za reprezentaciju, zvat će me izdajnikom u Sloveniji.’ Rekao sam: ’Prepusti to meni’”. Govorimo o timu u kojem nitko nikada nije rekao: ’Ti si iz Hrvatske, ti iz Srbije, ti iz Crne Gore’. Jako su se voljeli”, sjeća se Ivković.

Sukob Dražena i Divca

“To je sve bila šala. Prije svega, to je bila zastava Velimira Perasovića, ne Draženova, neko mu je dao. Reći ću vam istinu! Ta priča o braći, ta američka sra..a, ništa od toga nije istina. U to vrijeme puno hrvatskih navijača došlo je u Argentinu sa zastavama Hrvatske. Perasović je imao jednu od tih zastava, jer mu je neko dao. Divac mu je uzeo i stavio mu Jugoslovensku zastavu na ramena. Čak su se smijali, a Divac mu je rekao: “Kada budu vidjeli koju zastavu imaš u kući, svi će da te zaj….u”, rekao je Ivković pa nastavio:

“Bila je to interna šala. Sve ono što se pričalo i pisalo o tome da su odnosi Dražena i Divca propali nije točno. Ljudi, pričamo o timu u kojem nikada nitko nikom nije rekao da je neko iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore… Svi su se voljeli jako. Paspalj i Kukoč su igrali na istoj poziciji, kao i Divac i Rađa. Svaki put neko od njih je morao ostati na klupi zato što je ovaj drugi morao igrati. Kada bi se mijenjali, prvo bi se zagrlili i poljubili. Bio je to sjajan tim, gdje je vladala ljubav. Političari su htjeli privući pažnju s tim incidentom u Argentini”, završio je Ivković.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: G.I.Š./Foto: youtubescreenshot

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.