Leko: Događaji u Vukovaru malo podsjećaju na Splitsku rivu

04.09.2013. 13:18:03

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko rekao je danas kako Vukovar ne zaslužuje da se na njemu lome stranačka koplja i da ga ponašanje današnje političke oporbe malo podsjeća na događaje sa Splitske rive. Najavio da neće biti izvanredne saborske sjednice o stanju u Vukovaru koju je zatražio Klub zastupnika HDSSB-a. Opće je poznato da je statut grada Vukovara donijela koalicija HDZ-a, SDSS-a i HSP-a te statut Vukovara određuje kako se ponašamo u tome gradu, rekao je Leko u Saboru zamoljen za komentar prosvjeda protiv službenih ćirilićnih natpisa i zahtjeva HDSSB-a za održavanjem izvanredne saborske sjednice. 'Ponašanje današnje političke oporbe malo me podsjeća na Splitsku rivu', rekao je predsjednik Hrvatskog sabora misleći na 2001., kada je HDZ također bio u oporbi, a održani su prosvjedi u znak potpore generalu Mirku Norcu optuženom za ratne zločine. 'Vukovar ne zaslužuje da se na njemu lome stranačka politička koplja', rekao je Leko i poručio da treba stvari rješavati u institucijama hrvatske države. Zahtjev za izvanrednom sjednicom koju je zatražio HDSSB je 'više upućen hrvatskoj javnosti nego što je formalni akt sa sazivanje izvanredne sjednice', rekao je predsjednik Hrvatskog sabora. Izvanredne sjednice dakle neće biti jer je mogu sazvati samo Predsjednik Republike, vlada ili to može zatražiti većina saborskih zastupnika, odnosno njih 76. Klub zastupnika HDSSB-a u Hrvatskom saboru u utorak je zatražio od predsjednika Sabora Josipa Leke da sazove izvanrednu sjednicu na kojoj bi se raspravljao o situaciji u Vukovaru nakon uvođenja dvojezičnih natpisa, ocjenjujući je alarmantnom. (Hina) Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.