Leljak potvrdio izjave Mira Bulja oko HDZ-a i arhiva

02.05.2017. 22:06:17

NAKON OBRAČUNA U SABORU 'Znamo da su problem arhivi, jer u njima su Todorićevi ljudi. Ti se cere u svojim dvorima, a mi obilježavamo poginule heroje iz Borova Sela', poručio je Bulj. Roman Leljak, slovenski istraživač i publicist Udbinih arhiva autor niza knjiga u kojima se raskrinkava djelatnost bivše jugoslavenskih tajnih službi, danas je za Direktno potvrdio da je Miro Bulj u pravu kada je danas u Saboru optužio HDZ da je iscenirao krizu vlasti da bi spriječio otvaranje arhiva i zaštitio Udbine agente i suradnike.
"Mogu vam reći da je sve ono što je Miro Bulj rekao u Saboru istina", rekao je u kratkoj izjavi za Direktno Roman Leljak. Podsjećamo danas je tijekom saborske rasprave zastupnik Mosta Miro Bulj okrivio HDZ da je namjerno inscenirao krizu vlasti, a sve zbog toga jer se boje otvaranja arhiva iz bivše države. "Jeste li skupili većinu za novog predsjednika Sabora? Plenković je obmanuo hrvatsku javnost, a jedino što može Božo Petrov je poštovati Poslovnik. Most je kriv i opasna skupina ljudi samo zato što smo tražili da se istraži gospodarski kriminal u Agrokoru, HANFA-i i HNB-u. Jesmo li mi krivi za lociranje i transferiranje, za Bijele noći, za vjetroelektrane? Da ste radili svoj posao, da niste bili poslušni svojim vođama, danas mi ne bi bili u parlamentu. Znamo da su problem arhivi, jer u njima su Todorićevi ljudi. Ti se cere u svojim dvorima, a mi obilježavamo poginule heroje iz Borova Sela", poručio je Bulj.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.