Licemjerje: Svi ”hrvatski” mediji pišu o BBB-ima, ali su zatajili njihovu podršku HOS-u kad je Milanović vrijeđao hrvatske branitelje

12.05.2020. 17:21:00

Približavamo se tridesetoj obljetnici nikad odigrane, a opet legendarne, utakmice između Dinama i Crvene zvezde na Maksimiru 13. svibnja 1990. godine. Tog dana, podsjetimo, uz blagoslov tadašnje komunističke milicije Arkanove i Vučićeve Delije divljale su Maksimirom, imale su namjeru, tvrde mnogi, očito vođeni velikosrpskom rukom iz Beograda, izazvati krvoproliće i tako dati opravdanje JNA da se odmah obruši na Hrvatsku. Zašto hrvatski mediji uporno tek stidljivo pišu da je tada, kako je i sam priznao, na Maksimiru bio i bivši učenik ratnog zločinca, Vojislava Šešelja, aktualni predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić?

Također, mnogi tvrde, što nije bez osnove, da je toga dana zapravo počeo rat za Hrvatsku, ili barem jedan segment tog rata, te agresije, na braniku domovine prvi su stali BBB-i.

O događanjima tog 13. svibnja 1990. godine pišu posljednja dva-tri dana svi hrvatski mediji, ako jedan dio medija u ovoj zemlji, koju su branili i BBB-i, možemo nazvati hrvatskim medijima? Hrvatski mediji tako pišu kako su BBB-i, kao i za vrijeme nedavnog potresa u Zagrebu i pandemije koronavirusa (apsolutno je zlonamjerno uspoređivati pandemiju koronavirusa i Domovinski rat), stali na prvu crtu. O tome pišu portali kao što su Index, 24 sata, Sportske novosti, Tportal, Večernji list…, svi oni koji su prije samo nekoliko dana zatajili, kao po nekoj direktivi, jasnu poruku BBB-a sa Sljemena upućenu predsjedniku ”slučajne države” Zoranu Milanoviću, nakon što je ovaj na komemoraciji u Jasenovcu poručio da spomen ploču HOS-a treba ”baciti tamo negdje.” Jedan dio BBB-a, i navijača ostalih klubova diljem Hrvatske, bili su u HOS-u, dakle, i kroz HOS BBB-i su branili Hrvatsku. Zašto o tome šute hrvatski mediji?

Podsjetimo, BBB-i su sa Sljemena poslali jednostavnu poruku ”HOS je naš ponos”, učinila je to i dubrovačka Torcida, koja je Milanoviću poslala oštru i nedvosmislenu poruku. Sve su to ”hrvatski” mediji, koji danas pišu o 13. svibnju i ulozi BBB-a u tog dana prije 30 godina na Maksimiru, a ona je ključna, uz Bobanovu, dakako, prešutjeli, licemjerje je očito odlika dijela hrvatskih medija.

Kako ignorirati činjenicu da su BBB-i pružili potporu hrvatskim braniteljima, a onda tvrditi kako su branili Hrvatsku? Što su, primjerice, u Vukovaru, u Dubrovniku, radili dečki iz HOS-a, pa i neki BBB-i, neki Torcidaši, neki iz Armade, Kohorte…,ako ne bili na braniku domovine, ako nisu”pokazali kako se brani Hrvatska”, a što u naslovu spominje portal 24 sata?

Foto: Željko Tutnjević, Libero Portal

 

Foto: fah

Na Maksimiru se 1990. branila Hrvatska, zar se Hrvatska nije branila i u Vukovaru, Škabrnji, Dubrovniku, Osijeku, Vinkovcima, Gospiću, Sisku, Zadru… 1991. godine?

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: Miroslav Herceg/Foto: Snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.