Liječnik koji je operirao ranjenog policajca: ‘Dobro je, ali predstoje mu mjeseci oporavka’

13.10.2020. 15:44:00

Zvonimir Puljiz, liječnik u KBC-u Sestre milosrdnice u Zagrebu, gdje je smješten policajac ranjen jučerašnjim napadom vatrenim oružjem na Trgu sv. Marka, rekao je da je policajac danas dobro.

“On je pri svijesti još od jučer nakon operacije, razbudio se. Danas će još biti u intenzivnoj njezi, gdje je dobio maksimalno dobru skrb i ne žali se na neke bolove”, kazao je Puljiz, koji očekuje da bi ranjenoga tijekom dana mogli premjestiti na odjel.

“Operacije su prošle dobro, s tim što se radi o kompliciranim ozljedama lijeve ruke. Za konačne ishode još se trebamo strpiti, ali očekujemo da će se ta lijeva ruka dobro oporaviti, samo što predstoji višemjesečni oporavak”, prognozira dr. Puljiz:

“Očekuju ga još manji zahvati, jer se radilo o prostrijelnim ranama koje su obrađivane po principu ratne kirurgije. Bit će potrebne još neke dorade rana, promjena vanjskog fiksatora u unutarnji. Čeka ga još niz manjih postupaka i, naravno, sljedećih mjeseci i intenzivna rehabilitacija.”

“U bolnici će sigurno provesti još tjedan ili dva”, kazao je.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: gs/Foto: slika zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.