LIJEP POČETAK TJEDNA: Za vikend kiše i oko 15°C, potom više sunca

24.05.2013. 11:50:20

Za vikend nas u cijeloj Hrvatskoj očekuje oblačno vrijeme s dosta kiša koje bi uz Jadransku obalu mogle biti i obilne. Temperature će biti niže od prosječnih za ovo doba godine. No već krajem nedjelje počet će se razvedravati pa će početkom sljedećeg tjedna biti vedrije i sve toplije U petak će u cijeloj Hrvatskoj biti promjenjivo. U središnjoj i gorskoj Hrvatskoj te na sjevernom Jadranu bit će pretežno oblačno s kišom koja će u Gorskom kotaru i na širem riječkom području biti obilnija, ponegdje i s grmljavinom, dok će u istočnom i južnom dijelu Hrvatske biti djelomice do pretežito sunčano, ali uz mogućnost za lokalni pljusak. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak i jugo. Najviša dnevna u cijeloj Hrvatskoj uglavnom od 15 do 20°C. U subotu će u cijeloj Hrvatskoj biti promjenjivo oblačno s povremenom kišom i pljuskovima, samo će u Slavoniji tijekom prijepodneva biti pretežno sunčano. Glavnina oborina očekuje se u drugom dijelu dana i tijekom noći na nedjelju, a u Gorskom kotaru i Lici te na Jadranu i u Dalmatinskom zaleđu mogući su i obilniji pljuskovi praćeni grmljavinom. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar južnih smjerova, a na Jadranu umjeren do jak jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 4 do 9, a na Jadranu od 10 do 15°C. Najviša dnevna u cijeloj će Hrvatskoj biti od 15 do 20°C. U nedjelju se nastavlja razdoblje nestabilnog i kišovitog vremena. U cijeloj zemlji bit će promjenjivo oblačno uz povremenu kišu ili pljuskove, ali i sa sunčanim razdobljima. Duž Jadrana te u zaleđu, oborine će biti i obilnije. Prema kraju dana postupno se očekuje smirivanje vremena i djelomično razvedravanje. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren, a na Jadranu umjeren do jak jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 4 do 9, a na Jadranu od 9 do 15°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 11 do 16, a na Jadranu od 15 do 20°C. U ponedjeljak će u cijeloj zemlji biti djelomice sunčano uz mjestimice umjerenu naoblaku, a u kontinentalnim krajevima unutrašnjosti te na južnom Jadranu moguća je pokoja kap kiše. Posvuda će puhati slab do umjeren zapadni i jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 3 do 8, a na Jadranu od 10 do 15°C. Najviša dnevna u cijeloj Hrvatskoj kretat će se od 15 do 20°C. U utorak će posvuda biti pretežno sunčano uz mjestimični razvoj dnevne naoblake. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu slabo do umjereno jugo. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 5 do 10, a na Jadranu od 13 do 18°C. Najviša dnevna u cijeloj Hrvatskoj kretat će se od 18 do 23°C. Za detaljniju prognozu kliknite na ovaj link. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.