LIJEVO ILI DESNO? HSS danas odlučuje ide li s SDP-om ili HDZ-om

07.07.2016. 17:15:29

Glavni odbor HSS-a odlučuje danas o koalicijskim pregovorima za parlamentarne izbore. Sve je više informacija da je predsjednik te stranke Krešo Beljak od Zorana Milanovića dobio ponudu za koju će tražiti potporu stranke. Prihvati li HSS tu ponudu ušli bi u koaliciju sa SDP-om i osigurali 5 zastupnika, ministra poljoprivrede te čelne ljude nekih državnih tvrtki. HSS nije jedinstven, Marijana Petir zastupnica u europskom parlamentu zagovornik je koaliranja s dosadašnjim partnerima HDZ-om. Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Krešo Beljak najavio je još u utorak da će Glavni odbor stranke u četvrtak odlučiti hoće li HSS na predstojeće prijevremene parlamentarne izbore izaći u predizbornoj koaliciji s lijevom ili s desnom opcijom, odnosno u koaliciji s SDP-om ili s HDZ-om. Glavni odbor HSS-a u četvrtak, 7. srpnja s početkom u 18 sati, u Jastrebarskom će odlučiti s kime će koalirati, a Beljak ranije na pitanje je li istina da im je SDP ponudio mjesto potpredsjednika Vlade, Ministarstvo poljoprivrede i još četiri do pet saborskih zastupnika, odgovorio da mogu nuditi svašta prije izbora, "ali prvo izbore treba dobiti". "Nismo na tržnici. Nećemo se cjenkati s brojem mandata. Prije ćemo pristati na manji broj mandata, a da se napokon počnu rješavati problemi hrvatskog sela i Hrvatske općenito, nego na veći broj mandata koji bi bili samo nečiji 'dizači ruku'", rekao je Beljak. Dodao je kako je i njemu osobno prihvatljivija manja ponuda što se tiče određenih broja mandata, a da se konkretno usuglase oko programa nego veća ponuda, a da HSS bude 'dizač ruku'. "Mi nećemo nikome biti 'dizači ruku' i to svima mora biti jasno", poručio je. Istaknuo je kako će inzistirati na radu te na budućnosti, a ne na prošlosti. Dodao je kako je, kao gradonačelnik Samobora, u koaliciji s SDP-om, ali da svoje mišljenje neće nametati nikome od članova Glavnog odbora stranke.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.