Livaja i Subašić kažnjeni zbog pjevanja “Mrzim Dinamo, srpsko ime to”: Evo kolike su kazne

15.12.2021. 15:54:00

Disciplinski sudac Prve HNL Alan Klakočer donio je odluku o kaznama Hajdukovim igračima Marku Livaji i Danijelu Subašiću.

 Livaja je kažnjen s 35, a Subašić s 20 tisuća kuna. 

“Marku Livaji izrečena je novčana kazna u iznosu od 35.000 kuna na temelju članka 84 Disciplinskog pravilnika zbog pjevanja pjesama s neprihvatljivim sadržajem na dočeku momčadi HNK Hajduk po povratku s prvenstvene utakmice protiv GNK Dinamo, a potom i u nepoznatom zatvorenom prostoru, što je dokumentirano video snimkama. Prilikom odmjeravanja kazne, disciplinski sudac je kao olakotnu okolnost uzeo u obzir ispriku koju je Marko Livaja naveo u svom očitovanju.

Danijelu Subašiću izrečena je novčana kazna u iznosu od 20.000 kuna na temelju članka 84 Disciplinskog pravilnika zbog pjevanja pjesama s neprihvatljivim sadržajem u nepoznatom zatvorenom prostoru, što je dokumentirano video snimkama. Prilikom odmjeravanja kazne, disciplinski sudac je kao olakotnu okolnost uzeo u obzir ispriku koju je Danijel Subašić naveo u svom očitovanju”, navodi se u obrazloženju.

Inače, nakon pobjede Hajduka na Maksimiru protiv Dinama 2:0 u derbiju 18. kola HNL-a, Hajdukovi navijači su igrače dočekali ispred Poljuda po povratku u Split.

Marka Livaju, iznijeli su iz autobusa i nosili ga na rukama, a on je s njima zapjevao “Mrzim Dinamo, srpsko ime to”. Poslije se pojavila nova snimka na kojoj Livaja i još jedan slavni nogometaš pjevaju spomenutu pjesmu na drugoj lokaciji. Na njoj se jasno vidi i čuje kako Livaja i bivši hrvatski reprezentativac Danijel Subašić u noćnom klubu pjevaju “Mrzim Dinamo, srpsko ime to”, a nakon toga i onu “I Purgera i Riječana i šakama i nogama i bocama i letvama, sve za našeg Hajduka”.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: mh/Foto:fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.