Ljetna sezona je počela i to bolje nego ikad: Plaže diljem Hrvatske prepune turista

23.06.2013. 16:30:54

U Zadru su tako mnogi uživali u kupanju i skokovima s rive u more, u Splitu i Rijeci turisti su odmarali i uživali u kupanju na gradskim plažama, a čak su i oni malobrojni koji su ostali u Zagrebu iskoristili dan za boravak na Bundeku.
Ljetne temperature natjerale su veliki broj kupača da osvježenje potraže u moru. U Zadru su tako mnogi uživali u kupanju i skokovima s rive u more, u Splitu i Rijeci turisti su odmarali i uživali u kupanju na gradskim plažama, a čak su i oni malobrojni koji su ostali u Zagrebu iskoristili dan za boravak na Bundeku.  
Hrvatsku posjetilo 10 posto turista više nego u istom razdoblju prošle godine
Ukupni financijski prihodi u djelatnostima pružanja smještaja, pripreme i usluživanja hrane te u djelatnosti putničkih agencija i organizatora putovanja u prva četiri mjeseca 2013. godine iznosili su četiri milijarde i 600 milijuna kuna što predstavlja rast od 10,23 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, izvijestilo je danas Ministarstvo turizma. Kako se navodi, riječ je o financijskim podatcima koje je nedavno objavila Porezna uprava Ministarstva financija.
Gledajući po kategorijama, pravne i fizičke osobe ukupno su, primjerice, u djelatnosti pružanja smještaja u hotelima i sličnim objektima u prva četiri ovogodišnja mjeseca ostvarile prihod od 1,47 milijarda kuna ili 2,4 posto više u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. U isto su vrijeme kampovi ostvarili prihod od 37,96 milijuna kuna, odnosno 5,4 posto veće prihode nego lani u isto vrijeme, a turoperatori 72 milijuna kuna ili 19,2 posto više prihoda u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.