Lokaliziran požar između Barbarige i Peroja, izgorjelo 10 hektara trave

04.05.2022. 10:08:00

PEROJ, 3. svibnja 2022. (Hina) - Zahvaljujući brzoj i efikasnoj intervenciji pripadnika pulske javne vatrogasne postrojbe i lokalnih DVD-a, u utorak poslijepodne lokaliziran je požar koji je buknuo oko 13,30 sati na priobalnom području između Barbarige i Peroja.

U jednom trenutku, cesta za Barbarigu zbog gustog dima i nepreglednosti bila je zatvorena za promet. Neovisno o tome, požar nije ni u jednom trenutku zaprijetio obližnjim kućama i drugim objektima, izvijestili su pulski vatrogasci. 

Prema prvim informacijama, u požaru je izgorjelo desetak hektara trave i niskog raslinja. a u gašenju je sudjelovalo 28 vatrogasaca pulske javne vatrogasne postrojbe te dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Fažane i Vodnjana, s ukupno 12 vozila.

Trenutno je na požarištu još osam pulskih vatrogasaca i troje iz DVD-a Peroj.

(Hina) xdspo ybdj

Izvor: Hina.hr

Izvorni autor: HINA/Foto: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.