Lošo za Direktno: Zašto su se u isto vrijeme dogodile izjave Stazića i Vučića?

01.06.2018. 19:36:54

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u izjavi za francuski "Le monde" rekao je kako Srbija neće nikoga moliti za ulazak u Europsku uniju, ali i dodao kako se ne srami što je bio Miloševićev ministar. Vučićeva vlast u Srbiji obilježena je određenom rehabilitacijom uloge Slobodana Miloševića. Miloševića uloga se već ranije počela preispitivati u srpskom društvu nakon prve koalicije Dačićeve SPS s Tadićevom Demokratima, ali se negativna uloga bivšeg srpskog predsjednika znatno počela relativizirati nakon dolaska naprednjaka na vlast. Aktualni srpski predsjednik je u vrijeme Slobodana Miloševića bio kratko razdoblje i ministar informiranja. Taj period predstavlja jednu od mnogih tamnih mrlja u njegovoj prošlosti jer je provodio politiku "čvrste ruke" prema medijima u vrijeme vojne intervencije na Kosovu. Nema puno ni Vučićevih izjava gdje osuđuje politiku Slobodana Miloševića, bilo unutarnju ili vanjsku politiku, dok s druge strane njegovi koalicijski partneri iz SPS-a i Pokreta Socijalista znaju reći kako bi Miloševiću trebalo sagraditi spomenik!

'Rehabilitacija Miloševića na tragu je provođenja politike Memoranduma 2'

"To što je Vučić izjavio na tragu je Memoranduma 2 SANU-u iz 2011. godine. Na taj Memorandum nitko od hrvatskih vlada nije reagirao, niti su proučili smisao tog dokumenta. Srbi stalno pokušavaju uz medijsku pomoć i patronat stranih sila, pogotovo britanske geopolitike, promijeniti karakter rata. To im je glavni cilj", rekao nam je Domazet Lošo. Lošo nam je pojasnio kako je glavni cilj Srbije ostvariti sve one ciljeve koje nije uspjela ostvariti ratom, a to mogu ostvariti na način na da se karakter rata promijeni, tako da ispadne kako nije bilo nikakve velikosrpske agresije. "Vučić pokušava rehabilitirati Miloševića na tom tragu, da Milošević nije bio na čelu zločinačkog udruženja koje je počinilo agresiju na Hrvatsku. To je njihova jasno postavljena strateška teza iz Memoranduma 2", istaknuo je Domazet Lošo.

'Stazićeve izjave nisu slučajne'

Admiral kaže da je za njega iznenađujuće što s hrvatske strane nema gotovo nikakve reakcije na Vučićeve izjave, ali dodaje i kako nije slučajno što se te njegove izjave događaju u vrijeme Stazićevih izjava o hrvatskim braniteljima i događajima iza Drugog svjetskog rata. "Stazić je još gori. Ne postoji slučajnost, u geopolitici ništa nije slučajno. Oni u potpunosti žele okrenuti tezu tako da hrvatski branitelji ispadnu zločinci, a ne da je Vukovar razarao srpski fašizam oličen u zvijezdi petokraki i četničkoj kokardi". Lošo je pojasnio kako se iz Stazićevih riječi može iščitati da su hrvatski branitelji nastavak onih koji oni nisu pobili nakon Drugog svjetskog rata te napominje kako su za njega jedini pravi antifašisti u današnjoj Europi hrvatski branitelji. Pohvalio je i reakciju Ureda Predsjednice za Direktno na Stazićeve izjave, ali i spomenuo kako nigdje nije vidio reakciju predsjednika Vlade i hrvatskih ministara na Stazićeve izjave. Kao dokaz da se konstantno provodi politika izjednačavanja hrvatskih branitelja s ustaštvom, Lošo nam na kraju kaže i za činjenicu da su svi dokumenti JNA i srpskih postrojbi u vrijeme rata za hrvatske branitelje koristili naziv ustaše, dok se ne može naći niti jedan hrvatski dokument gdje se Srbi nazivaju četnicima: "Ja sam vodio vojnoobavještajnu službu, nigdje nećete vidjeti da protivnike nazivamo četnici već ih nazivamo JNA, srpskim oružanim snagama ili jednostavno neprijateljima, dok s druge strane ne možete pronaći niti jedan dokument gdje se nas ne naziva ustašama. Na tom tragu treba tražiti zašto su se u isto vrijeme dogodile izjave Stazića i Vučića". rj/Direktno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.