LOV NA LAŽNE INAVALIDSKE MIROVINE: Oni koji su htjeli mutiti vodu, to više neće moći

05.09.2013. 16:01:46

'Oni koji imaju invalidske mirovine temeljem nevjerodostojne dokumentacije ići će na provjeru, a oni koji su htjeli mutiti vodu, neće to više moći', kazao je ministar Mirando Mrsić. Lažne invalidske mirovine Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić izvijestio je Vladu da je velik broj invalidskih mirovina posljedica privatizacije, kada je velik broj radnika odlazio u mirovinu. 'Oni koji imaju invalidske mirovine temeljem nevjerodostojne dokumentacije ići će na provjeru', kazao je Mrsić. Dodaje kako svi oni koji su 'htjeli mutiti vodu neće to više moći'. Ćirilica u Vukovaru Premijer Zoran Milanović na početku sjednice Vlade osvrnuo se na zbivanja u Vukovaru. Rekao je da su ploče na ćirilici u Vukovaru stavljene radi dobrobiti društva, a ne po nalogu nekoga izvana te da je 'Hrvatska majka, a ne gospodarica'. 'S ovim nema veze nikakva strana sila, nikakav vanjskih faktor, čak se i Europska komisija ogradila', rekao je premijer. Dodaje kako su te ploče za neke osobe noćna mora jer na njima piše da je Vukovar u Hrvatskoj. 'Onome tko ne voli Hrvatsku i tko se nikad nije pomirio s tim da je Vukovar hrvatski grad vidjeti tablu i natpis gdje na ćirilici piše Vukovar, a ispod njega Republika Hrvatska, je noćna mora', rekao je Milanović. 'Lex Perković' Premijer je komentirao i 'lex Perković'. Žestoko je napao kritičare tog zakona. 'Da sam na njihovom mjestu, ja bi se odrekao hrvatskog državljanstva', poručio je Milanović jer kako kaže, ne može shvatiti toliki nedostatak samopouzdanja i slabo povjerenje u pravni sustav države u kojoj žive. 'Uzimali novčanu pomoć, nisu imali pravo na nju' Govoreći o pravima koja proizlaze iz socilane skrbi ministrica Milanka Opačić rekla je da su otkriveni slučajevi kada su neke osobe primale pomoć, a na to nisu imale pravo. 'Imali smo slučajeve da je osoba radila tri godine i primala socijalnu pomoć, ali i slučajeve da je osoba bila mrtva, a njena obitelj je primala socijalnu pomoć za nju', rekla je ministrica Milanka Opačić. Predstečajna nagodba Na sjednici koja je počela u 10 sati, Vlada RH je raspravljala o Prijedlogu uredbe o izmjenama i dopunama Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi. Vlada uredbom želi otkloniti pravne i postupovne smetnje kako bi se omogućio nastavak postupka predstečajne nagodbe s krajnjim ciljem sklapanja nagodbe. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.