Lovrićev i Klemmov suoptuženik uvjetno osuđen nakon priznanja

03.10.2016. 16:59:17

U optužnici podignutoj u lipnju Uskok je Lovrića, Klemma, Kosića i Klemmovu tvrtku optužio za lihvarski ugovor u vezi transfera košarkaša Darija Šarića te zapošljavanja u Ciboni na račun Zagrebačkog holdinga Zagrebački Županijski sud u ponedjeljak nije odlučio o osnovanosti optužnice protiv pročelnika zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivice Lovrića i vlasnika zaštitarske tvrtke 'Klemm Security' Josipa Klemma, ali je njihov suptuženik, voditelja Holdingove podružnice Sportski objekti Dragutin Kosić priznao nedjelo i nagodio se s tužiteljstvom pa je osuđen na uvjetnu kaznu.

U optužnici podignutoj u lipnju Uskok je Lovrića, Klemma, Kosića i Klemmovu tvrtku optužio za lihvarski ugovor u vezi transfera košarkaša Darija Šarića te zapošljavanja u Ciboni na račun Zagrebačkog holdinga.

Kosić, koji se s Uskokom nagodio i u aferi Agram, priznao je da ga je Lovrić tražio da zaposli petero osoba iz Cibone koji za ta radna mjesta navodno nisu imali uvjete, a i plaćao ih je Holding. Nakog priznanja nedjela i nagodbe s tužiteljstvom Kosić je kažnjen uvjetno na godinu dana, a u zatvor neće ići ako u naredne četiri godine ne ponovi nedjelo. O optužnici protiv Lovrića, Klemma i njegove tvrtke optužno vijeće sutkinje Jasne Galešić odlučivati će 17. listopada. Klemmov odvjetnik Branko Šerić kazao je da Kosićevo priznanje i nagodba ne znače ništa za njegova branjenika jer se Kosića u optužnici povezivalo jedino s Lovrićem. Klemma i Lovrića, koji je bio predsjednik košarkaškog kluba Cibona, Uskok tereti da su pokušali pribaviti veliku materijalnu dobit Klemmovoj tvrtki nakon što je Cibona sa Šarićem sklopila ugovor prema kojemu bi Cibona u slučaju Šarićeva jednostranog odlaska u drugi klub imala pravo na odštetu od 1,2 milijuna eura. Lovrić i Klemm su, prema sumnjama Uskoka, postupajući s namjerom stjecanja znatne dobiti Klemmovoj tvrtki u prosincu 2012. sklopili ugovor o zajmu kojim su ugovorili da će ta tvrtka Ciboni uplatiti 550 tisuća eura radi isplate odštete Hrvatskom košarkaškom savezu. Cibona se tim ugovorom obvezala da će zajam s kamatom od 8 posto biti vraćen do 1. rujna 2014. Navodno na Klemmov zahtjev ugovoreno je i da će Cibona, ako igrač raskine ugovor i prijeđe u drugi klub, Klemovoj tvrtki isplatiti, oko 227 tisuća eura, što je pola iznosa odštete koja je trebala pripasti Ciboni. Velika imovinska korist ipak nije ostvarena jer je Cibona odbila isplatiti navedeni iznos i pokrenula sudski postupak protiv Klemmove tvrtke radi smanjenja obveza na pravičan iznos.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.