Lučić odgovorio Jurčeviću na teške optužbe da je radio za Udbu

24.11.2016. 19:13:06

'Prilažem dokument koji je objavljen u Večernjem listu 13.11.2016. iz kojega je vidljivo kada, kako i na čiji prijedlog sam došao u MUP' Povjesničar, obavještajac i general Ivo Lučić na svom je Facebook profilu odgovorio na optužbe povjesničara Josipa Jurčevića koji ga je u emisiji Bujica prozvao da je radio za Udbu i protiv hrvatskih generala. "Unutar znanstvene zajednice poznato je kako Josip Jurčević nije sklon radu s dokumentima. On radije "divani". Prilažem dokument koji je objavljen u Večernjem listu 13.11.2016. iz kojega je vidljivo kada, kako i na čiji prijedlog sam došao u MUP. Dodajem i 4 reakcije (pokušaja kompromitacije) srbijanskih medija na moje imenovanje i rad", napisao je na svom Facebook profilu Lučić i dodao: "Molim sve ovisnike o Bujici i Jurčevićeve poklonike da polako čitaju kako bi razumijeli što se u BiH dogodilo 18.11.1990. Onima kojima ni nakon toga nije jasno o čemu se ovdje radi neka mi se skinu sa zida. To vrijedi i za "mirotvorce" koji jako žale što se "naši" svađaju. Ja se ni s kim nisam svađao niti su gore navedeni moji", napisao je Lučić na kraju objave. Podsjetimo, Josip Jurčević je u jučerašnjoj emisiji Bujice iznio strogo povjerljivi dokument SIS-a iz rujna 1993. koji potpisuje Ivo Lučić, gdje teško kompromitira heroje obrane Bosanske Posavine generala Đuru Matuzovića i braću Iliju i Petra Vincetića te traži njihovu smjenu, kako bi olakšao Srbima ulazak na područje Orašja. Lučića je prozvao i da je radio za Udbu. "Mostarski centar Udbe u bivšoj Jugoslaviji bio je jedan od najgorih za Hrvate. Najzloglasniji i najmoćniji udbaški centar u svakom pogledu... Godine 1991. u proljeće, mladi Ivo Lučić, u 29. godini postaje načelnik tog Centra zloglasne Udbe! Iza toga, godine 1992. stvara SIS, vojnu obavještajnu službu", u Bujici je rekao Jurčević.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.