Luka Mišetić: Nema dokaza za reviziju presude Gotovini i Markaču, sve što se događa jest urota protiv Merona

09.07.2013. 18:57:53

U vezi s pisanjem jednog dnevnog lista kako slučaj generala Ante Gotovine još uvijek nije zatvoren i kako postoji mogućnost obnove postupka pred Haaškim ili nekim od europskih sudova, pri čemu se taj list pozvao na Gotovinina odvjetnika Luku Mišetića i poruku s njegova bloga, zamolili smo Mišetića da nam objasni o čemu je zapravo riječ. “Nisam najavio mogućnost revizije presude”, kaže Mišetić. “Objavio sam samo pozadinu urote protiv Theodora Merona, predsjednika Žalbenog vijeća koje je oslobodilo generale Gotovinu i Markača i pokušaja njegove diskreditacije od onih koji bi željeli revidirati oslobađajuću presudu generalu Gotovini, a takvih ima u Hrvatskoj i izvan nje. Obnova postupka protiv Gotovine, dakle, samo je želja onih koji su nezadovoljni njegovim oslobađanjem.” O pravnoj, teoretskoj i stvarnoj mogućnosti revizije Mišetić nam je kazao: “Revizija presude moguća je ako tužitelj podnese takav zahtjev u roku od godinu dana od oslobađajuće presude, i to ako nabavi novi dokaz koji bi mogao srušiti presudu i koji nije bio dostupan tužiteljima u vrijeme suđenja.” Na naše pitanje postoji li takav dokaz i upućuje li što u tom smjeru, Luka Mišetić odgovara: “Uvjeren sam da takav dokaz ne postoji, a nema nikakvih indicija da tužitelj smatra da takav dokaz postoji. Spekulacije kako bi neka od europskih država mogla pokrenuti postupak i eventualno izdati uhidbeni nalog posve su deplasirane.” Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.