Luka Modrić i Sandra Perković najbolji sportaši Hrvatske u 2018. godini

26.12.2018. 15:23:29

U ovogodišnjoj anketi, 67. po redu, sudjelovala su 322 novinarke i novinara iz 54 redakcije Najbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković sedmu godinu zaredom osvojila je nagradu za najbolju hrvatsku sportašicu u izboru Sportskih novosti, najbolji svjetski nogometaš za 2018. Luka Modrić po prvi put je izabran za najboljeg sportaša Hrvatske, svjetski nogometni doprvaci su najbolja momčad, a europske prvakinje u samostrelu drugu godinu zaredom su najbolja hrvatska ekipa. U ovogodišnjoj anketi, 67. po redu, sudjelovala su 322 novinarke i novinara iz 54 redakcije, a svečanost dodjele nagrada održana je u srijedu u studiju HRT-a Anton Marti u Zagrebu, u nazočnosti brojnih sportskih djelatnika i uzvanika. Sandra Perković je po peti put zaredom osvojila naslov europske prvakinje u bacanju diska, što nikome još nije uspjelo u svijetu atletike, a to joj je donijelo i sedmi uzastopni trijumf u izboru Sportskih novosti te tako postala rekorderka po uzastopnom broju nagrada. Po ukupnom broju trofeja ispred Sandre je još samo Janica Kostelić sa osam naslova. Nakon svjetskog srebra s hrvatskom nogometnom reprezentacijom, naslova klupskog europskog i svjetskog prvaka s Real Madridom te svim pojedinačnim nagradama za najboljeg nogometaša u 2018. godini, Luka Modrić je po prvi put u karijeri osvojio nagradu za najboljeg sportaša Hrvatske u izboru SN-a, što su od nogometaša još prije njega ostvarili Davor Šuker, Mario Mandžukić i Ivan Rakitić. Naslov svjetskih doprvaka donio je hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji po peti šut naslov najbolje momčadi. Nagradu je primio predsjednik HNS-a Davor Šuker u društvu izbornika Zlatka Dalića i kapetana reprezentacije Luke Modrića. Treći put ukupno, a drugu godinu zaredom najboljom ekipom u Hrvatskoj proglašena je reprezentacija u samostrelu, koja je u prošloj godini osvojila naslov europskih prvakinja u sastavu Valentina Pereglin, Nikolina Krivanek i Sanja Komar. Nagradu 'fair-play' dobio je pobjednik Svjetskog kupa u BMX biciklizmu Marin Ranteš, koji je izravnom konkurentu na svjetskom prvenstvu posudio kotač te zbog toga izgubio zlatno odličje. Posebna priznanja za iznimna sportska postignuća u 2018. godini dobili su pobjednička hrvatska Davis Cup reprezentacija, veslački svjetski i europski prvaci u dvojcu bez Martin i Valent Sinković te svjetski jedriličarski prvaci u klasi 49er Šime i Mihovil Fantela.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.