Luka Modrić uvršten na FIFA-in popis kandidata za najboljeg nogometaša svijeta!

25.07.2018. 08:30:21

Luka Modrić uvršten je među 11 kandidata za FIFA-inog najboljeg nogometaša sezone, odnosno nagradu The Best. Nakon Zlatka Dalića, koji je nominiran za najboljeg trenera godine, još jedan Hrvat našao se u konkurenciji za najboljeg u minuloj sezoni (završno sa Svjetskim prvenstvom), a to je Luka Modrić. Kapetan Hrvatske službeno je nominiran za najboljeg igrača svijeta, odnosno za FIFA-inu nagradu The Best, koju je lani dobio Cristiano Ronaldo. U obzir su uzeti rezultati koje su treneri ostvarili od 3. srpnja prošle do 15. srpnja ove godine. Modrić je osvajač Lige prvaka, vođa svjetskih viceprvaka s netom završenog Mundijala u Rusiji, na kojem je proglašen najboljim igračem dobivši Zlatnu loptu. Lani je u istom izboru Luka Modrić zauzeo šesto mjesto, s 3.33 posto glasova. 10 kandidata za nagradu "The Best" su: Cristiano Ronaldo, Kevin De Bruyne, Antoine Griezmann, Eden Hazard, Harry Kane, Kylian Mbappe, Lionel Messi, Luka Modrić, Mohamed Salah, Raphael Varane U momčadi Reala Luka je bio neizostavan član, zajedno s Cristianom Ronaldom, Sergiom Ramosom i Marcelom, dok je bez ostalih bivši trener Zinedine Zidane mogao i znao. Uvijek je naglašavao da mu je Modrić jedan od ključnih igrača u momčadi, koji "pokreće igru, drži vezni red pod kontrolom, započinje većinu opasnih akcija"... Luka Modrić bit će uz Antoinea Griezmanna glavni kandidat za najboljeg nogometaša sezone, a tu će naravno biti i standardni kandidati Lionel Messi i Cristiano Ronaldo. Najbolje na svijetu izabrat će odabrani predstavnici medija, kao i izbornici i kapetani reprezentacija te navijači, a objava pobjednika bit će 24. rujna u Londonu. Zato vas pozivamo da pomognete vašim glasom hrvatskom kapetanu. Glasajte ovdje.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.