LUKIĆ UPOZORAVA: 'Hrvati, Mirela Holy je prevara i Milanovićev rezervni igrač!'

04.04.2014. 14:29:35

1_237903

"Upozoravam Hrvate da je ovo još jedna prevara. Orah nije nikakva snaga Hrvatima zahvaćenim dubokom krizom, a Mirela Holy dio je korumpiranog političkog lanca", kaže Lukić.

Saborskim hodnicima kruži informacija da je Mirela Holy zatražila povratak pod političko okrilje Zorana Milanovića i SDP-a. Dakako, ne radi se o formalnom povratku u partijsko članstvo već o obećanju o zajedničkom političkom djelovanju te podršci koju će njezin Orah davati SDP-u, ali i ostalim partnerima. Neobičan je ovo obrat na ljevici obzirom da se zna kako je šeficu Oraha iz SDP-a izbacio Zoran Milanović, priskrbivši joj pritom status političke žrtve jer visoko podignutu ljestvicu u njenom slučaju spustio je na najniže moguće grane u slučajevima vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe, te sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel. Premijer se u javnosti postavio kao pravni zastupnik dvojca koji se optužuje za ozbiljne korumptivne radnje. S druge strane, Mirela Holy u javnosti se proteklih tjedana prezentira kao osvježenje na političkoj sceni, osvježenje koje nosi pozitivne promjene za budućnost u politiku razočaranih Hrvata.

Priklanjanje Mirele Holy SDP-u nova je prevara hrvatskog naroda, smatra čelnik Zavjeta za Hrvatsku, general Marko Lukić. "Holy je Milanovićeva rezervna varijanta, ali njen Orah je zelen iako je neprestano forsiraju i pumpaju", ističe naš sugovornik. Na njenom skupu u Kninu, navodi naš sugovornik, okupilo se svega desetak ljudi, a mediji su to prenijeli kao značajan skup. Na televizijama je njenoj stranci posvećeno i do deset minuta, dok se s druge strane skupovi Saveza za Hrvatsku zanemaruju, ogorčen je general. Ipak, uvjeren je da prikrivena opcija Milanovića i Holy neće proći kod građana. "Upozoravam Hrvate da je ovo još jedna prevara. Orah nije nikakva snaga Hrvatima zahvaćenim dubokom krizom, a Mirela Holy dio je korumpiranog političkog lanca", kaže Lukić.

Spajanje Oraha i SDP-a ne iznenađuje previše niti HDZ-ova Andriju Hebranga. "Ona je zbog nepotizma dobila ostavku, a njena nova stranka dio je političkog driblinga kako bi pokupila glasove SDP-ovih nezadovoljnika", smatra Hebrang. Premda je napravila minoran gaf, Holy je stoga, prema mišljenju našeg sugovornika, morala dati ostavku kako bi kupila birače. Po istom šablonu u politiku je ušao i Nikica Gabrić. "Ljevičari preko otpadaka kupe glasove razočaranih, a sada se pokazalo nakon županice Lovrić Merzel da je SDP lopovska stranka koja na glavi ima cijelu tvornicu putra. Dobro je da njihovi dosjei dospijevaju u javnost", navodi Hebrang. Uvjeren je kako su Mirelu Holy isforsirali lijevi mediji čiji se kraj nadzire, a ona je izbačena kao rezervni igrač. "Ta žena nikada se nije odmakla od SDP-a, ali neće uspjeti zbog novih optužbi na račun SDP-a baš kao što ni Gabrić neće uspjeti s Jadrankom Kosor", mišljenja je naš sugovornik.

Premda mnogi analitičari tvrde kako je cilj Mirele Holy udruženje s predsjednikom Ivom Josipovićem koji, nezadovoljan Milanovićem preko nje planira njegovo rušenje, Hebrang ne dijeli taj stav. "Josipović i Milanović jedan su duh u jednom tijelu, nikada nisam vjerovao u priče o njihovom sukobu. Oni će ruku pod ruku sa zvijezdom petokrakom pokušat dobiti izbore, ali to im neće uspjeti", zaključuje Hebrang.

  • Autor: Iva Međugorac
  • Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Izvorni članak pogledajte OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.