Lustracija Hrvatske počinje s lustracijom HRT-a

13.01.2014. 14:19:50

HRT - otkazi

 

Novinarka HRT-a i urednica dokumentarnih filmova o nevino optuženom generalu Anti Gotovini dobila je otkaz jer je navodno javno kritizirala program i kolege HRT-a zbog neprofesionalizma na dan kada je general Gotovina oslobođen. Cijela je Hrvatska tih dana o tome brujala, ali djelatniku HRT-a to je zabranjeno. Pravila HRT-a su takva. Prihvaćamo.

Sukladno istim pravilima tražimo otkaz Petra Štefanića i Saše Kosanovića.

Petar Štefanić svojedobno je, kao urednik svoje emisije kolegici navodno preuredio reportažu bez njezina znanja te ju takvu emitirao. To je protivno pravilima HRT-a (ali i etici i slobodi novinarstva).

Vidjevši uradak navečer na TV ekranu zvala ga je, tvrde naši izvori. Nije ga mogla dobiti. Nije ga navodno više nitko mogao dobiti, a na poslu se nije pojavio puna dva tjedna. Nije nikome, pa ni svome nadređenom rekao, da nekamo ide, da ga na poslu biti neće. Poslije, kad se ležerno vratio na posao, saznalo se da je otputovao na odmor. Pravila HRT-a kažu da se u slučaju nenajavlenog izostanka s posla dobiva otkaz - u roku od 48 sati. 

Upravo se tih dana djelatnica arhive HRT-a razboljela. Kako, navodno, živi sama i kako, navodno, zbog bolesti nije bila u stanju odmah se javiti, te unatoč tomu što je, navodno, donijela i liječničku dokumentaciju, nakon isteka od 48 sati dobila je otkaz. 

Saša Kosanović svojedobno je, navodno zato što je izuzetno miroljubiv, u zgradi HRT-a u sobi djelatnika produkcije HRT-a zaključao sebe i jednog producenta prijeteći mu, navodno, da ga neće pustiti iz sobe dok mu ne potpiše honorar. Treba li govoriti o pravilima HRT-a, ili o pravilima svemira?

Saša Kosanović tada nije imao završenu visoku školu i bio je zaposlen na neodređeno. Iako je HRT zbog navodnog viška tada masovno otpuštao zaposlenike na neodređeno (honorarce), Saše Kosanovića nisu se htjeli odreći te su ga, kao djelatnog novinara koji bez diplome radi reportaže u najutjecajnijim emisijama informativnog programa, zaposlili na najniži koeficijent - jer je to po pravilima HRT-a?!

Zahvaljujemo svim novinarima HRT-a, koji su se, barem na ovaj način, usudili progovoriti te ih pozivamo da to čine i dalje. Uskoro, nadamo se, i javno.

Ponavljamo, tražimo otkaz Petra Štefanića i Saše Kosanovića. Prema pravilima HRT-a. Za početak.

Nastavljamo s djelovanjem, jer lustracija Hrvatske počinje s lustracijom HRT-a.


S vjerom u Boga i hrvatski narod

Stožer za Obranu Hrvatskog Vukovara

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.