Mađarska mora izručiti Zsolta Hernádija Hrvatskoj, inače joj prijeti spor s Europskom unijom

25.07.2018. 13:51:10

Europski sud u Luksemburgu odlučio je kako Mađarska mora izručiti Zsolta Hernádija Hrvatskoj. U suprotnom, Mađarska bi mogla ući u spor s Europskom unijom, doznaje N1 televizija sa Županijskog suda u Zagrebu. "Stigla je presuda povodom pitanja koje se tiče primjene europskog prava. Pitali smo je li postupanje Mađarske u odnosu na EUN u skladu s europskim pravom. Sud je rekao da nije, da ono što je provedeno u Mađarskoj nije postupak na koji bi se moglo primijeniti pravilo "ne dva puta za isto". Rečeno je to i rečeno je da Mađarska tijela moraju odlučiti o EUN-u Županijskog suda u Zagrebu, ne onog Uskoka. U cijelosti smo dobili neku stručnu i moralnu satisfakciju", rekao je sudac Ivan Turudić. "Odluke suda su obvezujuće za sve članice EU-a, pa tako i za Mađarsku. U suprotnom, ući će u sukob s EU-om", kaže. Podsjetimo, do direktora MOL-a Zsolta Hernadija kojega Hrvatska tereti da je podmitio bivšeg premijera Ivu Sanadera kako bi mađarskoj naftnoj kompaniji prepustio upravljačka prava u Ini hrvatske vlasti na razne načine pokušavaju doći već duže od pet godina. Uskok je još potvrdio da Sanadera istražuje zbog sumnje da je zloporabio položaj i ovlasti i primio mito od Hernadija.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.