Mađarska ne odustaje: Izgradit ćemo ogradu visoku 4 metra na granici sa Srbijom

17.06.2015. 17:47:32

Zemlje unije traže rješenje, no Mađarska više ne može čekati Mađarska će na granici sa Srbijom izgraditi četiri metra visoku ogradu kako bi spriječila ilegalan ulazak imigranta u zemlju, kazao je mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto. - Imigracija je jedan od najozbiljnijih problema s kojima se danas sučova Europska unije. Zemlje unije traže rješenje, no Mađarska više ne može čekati, rekao je ministar. Kazao je kako je riječ o granici duljine 175 kilometara čije se fizičko ograđivanje može riješiti četiri metra visokom ogradom, javlja Reuters. Dosad je ove godine azil u Mađarskoj zatražilo više od 50 tisuća ljudi, dok je taj broj u svih 12 mjeseci 2014. bio 43 tisuće, a 2012. godine samo 2157 osoba. Oko 70 posto imigranata u Mađarsku stiže iz Afganistana, Sirije i Iraka. Podsjetimo, mađarski premijer Viktor Orban je kazao da će mađarska i srpska vlada početkom srpnja održati zajedničku sjednicu na kojoj će se raspravljati i o imigrantima. On smatra da Europska unija treba promijeniti taktiku i financijski pomagati centre za imigrante izvan svojih granica. Imigranti bi tamo čekali odluku o njihovom zahtjevu za azil u državama EU. Pripreme bi, prema riječima ministra trebale biti završene do sljedeće srijede.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.