Majka poginulog hrvatskog branitelja želi skinuti posljednju ćiriličnu ploču u Vukovaru

11.10.2013. 15:26:28

Majka-poginulog-hrvatskog-branitelja-zeli-skinuti-posljednju-cirilicnu-plocu-u-Vukovaru_article

Premijer preko medija komunicira sa braniteljima

Iz "Stožera za obranu Hrvatskog Vukovara" doznajemo da branitelji čekaju premijera Zorana Milanovića i njegov dolazak na sastanak najavljen u petak u 12 sati. U Vukovar. Premijer se nije oglasio u svezi toga sastanka u Vukovaru. Uglavnom stanje je naelektrizirano emocijama.  Vlada i dalje ne razumije suludost inzistiranja na ovom zakonu, jer se populacija koja je najviše činila za obranu i slobodu pobunila protiv ćirilice u Vukovaru. Javnosti je to jasno, ali nije jasno ministru branitelja. Premijer preko medija komunicira sa braniteljima na način, da im govori kako ne može mijenjati sporni zakon.

Takav stav još više stvara naboj.  Pregovara se otvoreno, kroz medije i cijela situacija nema ozbiljnost, koju bi zapravo morala imati. Iznosi se stav premijera prije pregovora i jasno je da Milanović komunicira sam sa sobom, a ne sa polulacijom koja ga poziva na razgovore.

Zanimljiva je potpora braniteljima i od gospođe Jelke Trbare pismom, rezignirane besćutnošću vlasti, Jelka Trbara  se sama ponudila maknuti dvojezičnu ploču sa policijske postaje  u Vukovaru. Ona je majka poginulog branitelja i ne može više gledati ovu šaradu oko dvojezičnih ploča. Zoran Milanović je očito dirnuo u poginule, one najhrabrije i sada se javljaju njihovi najmiliji, koji su podnijeli najveću žrtvu za slobodu ove države, dajući im svoje sinove i kćeri na oltar domovine. Očito vlada nema dovoljno savjesti i odgovornosti u svom ponašanju, te čini poteze koji slamaju u boli sve one koji imaju nekoga poginulog ili branitelja u obitelji. Pismo majke poginulog branitelja, sa stranice Stožera za obranu Hrvatskog Vukovara, prenosimo u cijelosti:

Poštovani članovi Stožera,

obraćam Vam se kao majka poginulog branitelja Željka Trbare koji je branio Vukovar u kolovozu 1991., a kasnije je poginuo u oslobađanju đakovačke vojarne od JNA kako prva žrtva 15.rujna 1991.

Posebno sam uznemirena izjavama Milorada Pupovca, ministra Arsena Buka i njima sličnih... Imam veliki poriv da ja osobno dođem razbiti zadnju ploču na ćirilici koja je ostala u gradu Vukovaru. Nisam cijelu noć spavala koliko sam bila uznemirena i napisala sam u pismu ono što osjećam, a ne mogu sve ni iskazati riječima. Pismo dostavljam u privitku i očekujem Vašu potporu ili savjet u izvršenju moje nakane.

Primite lijepi pozdrav uz moju fotografiju iz prošlogodišnje kolone sjećanja u Vukovaru u kojoj sam išla bosa u znak sjećanja na svoga sina Željka i sve poginule branitelje, piše Jelka Trbara u svom pismu .

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.