Makedonska vojska priprema teren za ogradu na granici s Grčkom

16.11.2015. 21:12:21

Makedonija je druga europska zemlja na balkanskoj migrantskoj ruti, nakon Grčke u koju migranti dolaze iz Turske Makedonska vojska počela je u ponedjeljak pripremati teren za moguće postavljanje ograde na granici s Grčkom koja bi usporila priljev imigranata, objavila je TV Telma. Predsjednik Gjorge Ivanov rekao je da je cilj održati priljev imigranata na razini na kojoj ih mogu primati zemlje EU-a. Najavio je da će se ograda podići samo ako to budu zahtijevale okolnosti. Odluka je donesena na sjednici vijeća za nacionalnu sigurnost tijekom vikenda, nakon terorističkih napada u Parizu u petak. Predsjednik Ivanov istaknuo je da je ograda "u ovome trenutku samo jedna od mogućnosti". Makedonija će podići ogradu samo kao "nužnu mjeru" ako ih zemlje prema kojima idu izbjeglice i imigranti prestanu primati, rekao je. Makedonija je druga europska zemlja na balkanskoj migrantskoj ruti, nakon Grčke u koju migranti dolaze iz Turske.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.