MAKS: ‘Gospodo… Bivši drugovi, Znamo Da vam Smeta!’

26.10.2015. 19:22:31

"Vi meni dakle dragi moji držite slovo kako prepuštam neprijatelju da uništava Hrvatsku?!? Vi meni govorite kako mene nije briga za boljitak Hrvatskoga naroda.....Pa svi Vi i takovi kao Vi koji 20 ljeta glasujete za ista imena koja sjede i odlučuju o sudbini naroda i države, VI ste ti koji čine „boljitak“ Hrvatskoj, razmislite si malo...", kaže Maks.

Hrvatski branitelj Mario Maks Slaviček u svojoj najnovijoj kolumni daje posljednje upute pred izbore i savjetuje glasače:

“Zakuhava se oko nas, jer počinje borba za vlast, prije svakih izbora nas podijele, razvrstaju kako bi sami znali s kime mogu računati da bi se dočepali vlasti. U hrvatskim kućama osjeti se za stolom podjela na crvene i plave ne uzimajuć u obzir kako su to iste zmije dvije glave. Jedni su ovakovi drugi onakovi, poput navijačkih skupina sučeljavaju se Hrvatice i Hrvati, raspravljaju zašto i kome svoj glas treba dati.

Mnogi mi spočitavaju jer ne glasujem, ne želim biti suučesnikom onima koji već više od 20 ljeta uživaju beneficije i dodatna prava dok nam zemlja i narod gladuju i napuštaju ognjišta, zahvaljujući baš upravo „sposobnostima“ onih čija imena krase biračke liste. Možeš izaći i birati ove ili one, manje ili više zle, manje ili više nesposobne ili komuniste. I kad ja tako promišljajući već dobrih 15 godina nakon smrti dr. Franje ne idem davati potporu ni crvenima niti plavima, a niti onima koji su im sateliti, jednostavno ne dajem svoje povjerenje ljuidma koji su bili u vlasti a nisu narodu život promijenili na bolje. Imena su manje više ista samo se od izbora do izbora mijenja naziv koalicija ili lista.

I dok ja tako, rekoh ne dajem potporu tim i takvim strankama i listama uvijek se nađu dušebrižnici koji me savjetuju ili kude kako sam nedovoljno domoljuban i kako svojom odlukom koju dijelim sa javnosti ja u stvari štetim našoj Hrvatskoj. Te kako ju svojim činom prepuštam neprijateljima…. Prozivaju me tako neki koji su dugo vremena imali čast i privilegiju biti uz te neke koji su vladali, neki bili čak u tima tzv. državotvornim strankama visoki „funkcioneri“ koji nisu imali integriteta, snage hrabrosti a niti m**a ustati i glasno se sučeliti sa svojim stranačkim prvacima kad su uvidjeli što štetno čine Domovini. Takvi su najglasniji, takvima je uvijek drago ono „novo“ vodstvo njihove stranke ili partije dokle god za njih ima mjesta u blizini političke kopanje. Brzo zaboravljaju a pamćenje im se vraća samo pred izbore. Njma, tima i takvima, bez obzira koliko smo godina zajedno trunuli po rovovima, kisnuli na prosvjedima protiv ovih ili onih, crvenih ili plavih drugova iz komiteta, moram onako od srca kazati ovo:

Nisam ja ostavio neprijatelje hrvatske u hrvatskom političkom životu, nisam ja birao najveće antihrvatske elemente da mi vode stranku čiji sam član, nisam ja taj koji je sebi izglasao velike plaće dok narod gladuje, nisam ja taj koji je pognute glave hodao Hrvatskom kad su na vlast došli crveni zbog nečistih poslova plavih. Nisam ja taj koji svake godine bira manje zlo, koji se odriče svega što mu je sveto da bi se slikao sa onima koji nam sudbinu kroje i možda od svoga političkog lobiranja po lokalnim birtijama dobio koju poziciju i kunu…Nisam, jer ja im nisam drag, jer imam svoje mišljene i stav i ne idem po vlastito mišljenje kod šefa stranke ili partije….Bez obzira na cijenu.

Vi meni dakle dragi moji držite slovo kako prepuštam neprijatelju da uništava Hrvatsku?!? Vi meni govorite kako mene nije briga za boljitak Hrvatskoga naroda…..Pa svi Vi i takovi kao Vi koji 20 ljeta glasujete za ista imena koja sjede i odlučuju o sudbini naroda i države, VI ste ti koji čine „boljitak“ Hrvatskoj, razmislite si malo. Nekada u prošlosti sam glasovao za tzv. državotvornu opciju, no kako sam uvidio da od njihovih obećanja i tzv. programa moj narod i država žive sve lošije, odlučio sam ne davati svoj glas jer ne želim biti suučesnikom u onome što čine našem narodu, našoj zemlji i našim obiteljima. Te tzv. političke „elite“ čiji su visoki dužnosnici manje više u vlasti kao što su im djedovi, očevi, stričevi kao i politički mentori bili „funkcioneri“ i za vrijeme Jugoslavije. Narod na svoju nesreću bira ono što mu se servira, što ponude i podmetnu na listama šefovi stranaka, a šefovi postavljaju svoje podložnike i one koji im nemaju snage proturječiti. Ne zna narod tko postavlja stranačke šefove. Narod bira nadajući se kako će svaki puta „možda“ kao i ovaj puta Hrvatskoj biti drugačije i bolje. Narod nesvjesno bira “velike” stranke jer ga mediji i „dušebrižnici“ lažno uvjere ako ne dade glas “velikima” GLAS MU PROPADA. Bolje neka propadne moj glas nego zbog njega moj narod i država.

I kad Vas i mene savjetuju dušebrižnici, GONGO-vi i oci biskupi, imam i ja osobno kao obični pučanin jedan savjet za sve one koji idu glasovati za svoje boje i stranke. Ako žele učiniti bolje i pokrenuti promjene u prije svega u svojim strankama ali i u samoj Hrvatskoj, ako već idete predložene Vam birati, učinite slijedeće. Uputnije Vam je neka date svoj glas osobi za koju vjerujete kako zastupa VAŠE SVJETONAZORE i interese, glasujte za IME na listama, a NE ZA STRANKE . Time ćete stranke lustrirati sami. Time ćete sami kao narod, kao biračka volja promijeniti odnose snaga u strankama. Ne glasujte za one koji su bili ili jesu partijski kadar ili su pak takvom partijskom kadru služili i eto nam provedene lustracije. lustracija na samim izborima. Ako je lustracija ono što želite.

A kad me mnogi pitaju i kad mi spočitavaju zašto ne glasujem, iako izlazim na izbore, moj je odgovor jednostavan i jasan, barem onima koji realno vide stanje svari u Domovini. A ako Vama nije pročitajte si ga nekoliko puta, a glasi:

„ Teško mi je zamisliti gluplji ili opasniji način donošenja osobne odluke, nego odlučiti da donošenje odluka u svoje ime stavim u ruke ljudima koji ne plaćaju nikakvu cijenu kada u „ U moje ime“ opetovano donose krive i štetne odluke po sve nas..“

Pozdravljam Vas starohrvatskim vojničkim pozdravom kojeg se odriču i koji mnogima koji se kandidiraju smeta….

Bog i Hrvati….. i, da drugovi i gospodo draga Znamo Da vam Smeta… U Mislima Domovina, U Srcu Odanost, U Desnici Snaga „

„ U ime H.V.R ČUVARI DOMOVINE-USTANICI Mario Maks Slaviček

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.