Malo je vjerojatno da se Luka Modrić sinoć oprostio od Maksimira

15.10.2020. 15:42:00

Sinoćnja vrlo dobra utakmica na Maksimiru između svjetskih doprvaka i prvaka ostat će upamćena po još jednom porazu Vatrenih i po još jednoj dobroj igri naše reprezentacije. Hrvatskoj dojam, Francuzima bodovi i tako već godinama.

Ponovno smo bili tako blizu, a opet tako daleko i ponovno je presudila nevjerojatna individualna francuska kvaliteta, u tri poteza desetak minuta prije kraja Francuzi su nas matirali. No bez obzira na novi poraz od Francuza Hrvatska nema razloga za nogometnu depresiju, naime, Vatreni su u tri utakmice u listopadu ostvarili dvije pobjede, odigrali su realno gledajući tri vrlo dobre utakmice, što je napredak u odnosu na ono što se događalo u rujnu. Hrvatska je na korak do osiguranja ostanka u prvom razredu Lige nacija, što je prije početka natjecanja ove sezone postavljeno kao glavni cilj, što je izbornik sam najavio prije nekoliko mjeseci.

Zlatko Dalić isprobao je veliki broj igrača, uglavnom može biti zadovoljan. Nove snage kucaju na vrata hrvatske reprezentacije, poput Uremovića ili Bradarića, dok su ponovno klasu potvrdili Josip Brekalo i Nikola Vlašić, igrači pred kojima je vatreno desetljeće, igrači koji su sadašnjost, ali još i više budućnost hrvatskog nogometa. I ponovno se potvrdilo da je Hrvatska s Lukom Modrićem nešto posve drugo od Hrvatske bez njega. Luku će biti najteže zamijeniti, kad jednom ode, a otići će, kao što je iznenada otišao Ivan Rakitić, ako ne za godinu dana a ono nakon dvije, poslije Svjetskog prvenstva u Kataru. Hrvatska nikad nije imala, a vjerojatno neće tako skoro bi imati, igrača kakav je Modrić.

Kad smo kod Modrića… Poslije sinoćnje utakmice krenula su nagađanja te čak i tvrdnje pojedinih medija kako je ovo zapravo Lukin oproštaj od Maksimira i zagrebačke publike. Takve tvrdnje mediji koji ih iznose temelje u činjenici da je Dinamov stadion, točnije stadion u vlasništvu grada Zagreba, u katastrofalnom stanju. Naime, Hrvatskoj doista treba stadion, nacionalni stadion, govorilo se o tome poslije Svjetskog prvenstva u Rusiji i povijesnog srebra, no kako je vrijeme prolazilo tako se o tome sve manje i manje govori, iako su i navijači, njih nešto više od šest tisuća, poslali sinoć jasnu poruku, skandiralo se ”hoćemo stadion”. Hoće li tko čuti njihove vapaje?

Ipak, vratimo se Luki. Sigurno je jedno, ove godine Vatreni više neće igrati na Maksimiru. Naime, u studenom Hrvatska će igrati tri utakmice, dvije u sklopu Lige nacija te jednu prijateljsku. Portugal dolazi na Poljud, dok Hrvatska ide u goste Švedskoj te bi to mogla biti ključna utakmica hrvatske reprezentacije za ostanak u prvom razredu Lige nacija. Prijateljsku utakmicu protiv Turske također Vatreni igraju u gostima. Ako ove godine neće Hrvatska igrati na Maksimiru sasvim sigurno, bez obzira na ”ruglo na kraju grada”, hoće u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru, koje se igra 2022. godine. Teško je vjerovati da bi te kvalifikacije mogle proći bez Zagreba, pa čak i ako stadion ostane u ovakvom muzejskom stanju kakvo je danas.

Luka Modrić će, prema svemu sudeći, igrati za Vatrene do 2022., odnosno do SP-a, tek se nakon Katara, ako sve bude u redu i ako Luka neće imati problema s ozljedama, očekuje odlazak hrvatskog nogometnog velikana, igrača koji je obilježio posljednjih petnanaestak godina hrvatskog nogometa. Do SP-a u Kataru Vatreni će igrati više prijateljskih i kvalifikacijskih utakmica te će doista biti vremena da oproštaj, barem se tome s pravom nadaju navijači hrvatske reprezentacije, a kojih u Zagrebu, kao i u cijeloj državi te dijaspori, ima jako puno.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: Miroslav Herceg/Foto: Damir Senčar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.