Maloljetni dječak vozio pijanog oca pa se zabio u zid: Policija i njemu izmjerila 1,29 promila, otac teško stradao

03.01.2022. 08:54:00

U Tkalcima kod Krapine dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je po život opasne ozljede zadobio 46-godišnji muškarac iz Petrovskog, piše Zagorje.com

Prometnu nesreću skrivio je njegov 14-godišnji sin, koji je pod utjecajem alkohola upravljao automobilom pri čemu se zbog neprilagođene brzine zabio u deponirane armaturne mreže i potporni betonski zid uz samu prometnicu. 

Djelatnici JVP-a Krapina morali su automobil rezati škarama kako bi oslobodili i izvukli unesrećenog oca, koji je odvezen u Opću bolnicu Zabok gdje mu je izmjerena velika koncentracija alkohola u krvi te utvrđeno puknuće mjehura i ozljeda aorte.

Dječak je zadobio samo lakše tjelesne ozljede, no i njemu je izmjerena znatna količina alkkohola u krvi.

PU krapinsko-zagorska potvrdila je da je do prometne nesreće došlo zbog neprilagođene brzine te da ju je skrivio maloljetnik rođen 2007. godine, koji je vozilom upravljao s 1,29 promila u krvi. Protiv njega je podnesena kaznena prijava Državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu, a u cijeli će slučaj biti uključen i Centar za socijalnu skrb.

Izvor: Direktno.hr

Izvorni autor: ts/Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.