Malološinjanin zbog bolesne djece zaprijetio premijeru

08.04.2018. 18:20:03

- Vlada ima novce za skupe avione, a nema za teško bolesnu djecu! - konstatirao je tada Lošinjanin, koji se tereti da je zatim izjavio da će kupiti avion i razvaliti, srušiti Vladu.
Ponukan shvaćanjem da hrvatska država ima novca za ratne avione, a nema za bolesnu djecu, telefonom je preko tajnice u hrvatskoj Vladi uputio ozbiljne prijetnje premijeru Andreju Plenkoviću, najavljujući da će doći i »zgromiti« ih - inkriminacija je to pod kojom je uhićen Ivan Jelić (21) iz Malog Lošinja, koji je jučer prijepodne i predveden na sud, uz prijedlog tužiteljstva da mu se odredi istražni zatvor, piše 24sata.hr. No, on će se ipak, po sadašnjem stanju stvari, u daljnjem kaznenom postupku braniti sa slobode, ali uz niz mjera opreza koje mu je izrekao sudac istrage, piše Novi list. Mladi Lošinjanin se tereti da je kazneno djelo prijetnje počinio u srijedu ujutro, nakon što je nazvao javno dostupan broj telefona Vlade Republike Hrvatske. Prema dosadašnjoj službenoj rekonstrukciji događaja, pretočenoj u policijsku kaznenu prijavu, Jelić je tada tražio da ga spoje s predsjednikom hrvatske Vlade Andrejom Plenkovićem, pa je poziv proslijeđen na telefon Ureda premijera. Malološinjaninu  se javila osobna tajnica, pa je i njoj ponovio zahtjev da ga spoji s Plenkovićem. Tajnica ga je pitala treba li ga privatno ili službeno i može li se predstaviti, pa se tako Ivan Jelić predstavio i rekao da prvog čovjeka Vlade ne treba privatno. - Vlada ima novce za skupe avione, a nema za teško bolesnu djecu! - konstatirao je tada Lošinjanin, koji se tereti da je zatim izjavio da će kupiti avion i razvaliti, srušiti Vladu. Napomenuo je da je svjestan što govori, najavljujući da će doći do tajnice i premijera, te im pokazati gdje im je mjesto, da će ih zgromiti. - Ima novca za skupe avione, a nema za bolesnu djecu - ponovio je u telefonskom razgovoru s tajnicom Lošinjanin. Slučaj je prijavljen policiji koja je pokrenula kriminalističko istraživanje i uhitila Lošinjanina, a nakon okončane policijske istrage Jelić je uz kaznenu prijavu priveden na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.