Mamićev odvjetnik Miljević: ‘Zdravko je tisuću posto uvjeren u istinitost SMS korespondencije koju je dobio’

24.09.2018. 10:56:34

Veljko Miljević, zagrebački odvjetnik Zdravka Mamića, za Jutarnji list je komentirao da se privođenje Franje Varge ne tiče ni njega niti njegova branjenika. “To s nama nema apsolutno nikakve veze, niti nas je itko obavijestio o tom uhićenju, a ni pozvao radi daljnjih objašnjenja”, poručuje i kaže da je on odmah, nakon što je Mamić dobio SMS korespondenciju između bivšega glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i neimenovanog suca Županijskog suda u Osijeku koji je bio član sudskog vijeća koje je sudilo Mamiću i ostalima, a u kojoj je Cvitan navodno vršio pritisak na osječke suce kako bi donijeli osuđujuće presude za okrivljenike, kompletnu dokumentaciju dostavio nadležnim tijelima te kako je čekao mjesecima da se provede istraga. “Nama se čini da je to u jednoj velikoj fazi istraživanja. Mom branjeniku nitko ne može oduzeti pravo da skuplja dokaze koji će pokazati da je nevin. Zdravku Mamiću je netko dostavio korespondenciju i za nas je ona vrlo vjerodostojna. Zdravko Mamić je tisuću posto uvjeren u autentičnost te korespondencije. I naravno da ćemo ustrajati u tome da se obavi odgovarajuće visoko specijalizirano vještačenje”, poručuje Miljević.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.