Marca hvali Hrvata: Gospodskim ponašanjem Luka Modrić očitao lekciju Ronaldu i Messiju…

03.12.2019. 16:05:00

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Luka Modrić, svojim sportskim ponašanjem ponovno je oduševio nogometni svijet. Naime, za razliku od frustriranog Cristana Ronalda, koji odlaskom iz Reala u Juventus nije puno ”profitirao” u sportskom smislu, Luka Modrić došao je na dodjelu Zlatne lopte, koji je ove godine osvojio Lukin nasljednik – Lionel Messi.

Svojom porukom kojom je popratio predaju nagrade zvijezdi Barcelone Modrić je izazvao pozitivne reakcije diljem nogometnog svijeta. Ponašanje Luke Modrića hvali i španjolska Marca, koja donosi naslov: “Modrić je na Zlatnoj lopti oduševio porukom Messiju i očitao lekciju onima koji se ne pojavljuju na ovoj svečanosti kada ne osvoje nagradu”.

Jasno je na koga aludira Marca, dakako, odnosi se to na Cristiana Ronalda, ali ni Lionela Messija. Naime, ni Messi ni Ronaldo nisu se prošle godine udostojili pojaviti na svečanoj ceremoniji u Parizu kada je Modrić zakratko, za jednu godinu, prekinuo dominaciju argentinsko – portugalskog dvojca.  Portugalac jučer nije došao na dodjelu nagrade iz jednostavnog razloga – znao je da nije osvojio. I to je obrazac prema kojim se Ronaldo ponaša godinama.

”Luka je ove godine i Messija i Ronalda posramio, a učinio je to dolaskom na gala večer France Footballa”, piše Marca. Marca ističe izjave Luke Modrića, pa i one o Ronaldu.

“Messi je impresivan, jedan od najboljih svih vremena. Skidam mu kapu i divim mu se zbog svega što je napravio.

Nedolazak Cristiana Ronalda na svečanost? Mogu govoriti samo o sebi. Drago mi je da sam došao i mislim da je u nogometu jedna od osnovnih stvari pokazivanje poštovanja. I to kada ne pobijediš ili ne osvojiš trofej. Tada posebno trebaš biti na ceremoniji iz poštovanja prema onome tko je uspio. Ovo je noć u kojoj slavimo nogomet. Zato sam ja tu.

Predlažem da ovo postane tradicija: da prošlogodišnji osvajač nagrade trofej predaje svom nasljedniku.”

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: Miroslav Herceg/Foto: Snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.