Marijan Raužan, hrvatski branitelj ubijen u logoru ekshumiran i identificiran nakon 26 godina – pogreb u Cvitoviću

21.04.2017. 12:51:44

Nakon više od 25 godina hrvatski branitelj Marijan Raužan pronaći će svoj mir na mjesnom groblju u svom rodnom Cvitoviću kod Slunja. Raužan je kao pripadnik Ministarstva unutarnjih poslova RH ubijen u logoru u Staroj Gradiški,  18. studenog 1991., no njegovi posmrtni ostaci identificirani su tek u travnju ove godine, u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu. Njegova supruga Marija koja je ostala sama s dvije kćeri, te je dugih 26 godina tragala za posmrtnim ostacima svog muža. Tragedija za njihovu obitelj počela je s padom slunjskog područja pod okupaciju. Ona je s kćerima izbjegla preko Cazina, dok su četnici autobus s pripadnicima rezervnog sastava policije presreli i branitelje zarobili, među njima i nesretnog Raužana,piše kaportal.rtl.hr/ Kolege branitelji javljaju da će pokop njihovog suborca biti održan sutra u 16 sati na mjesnom groblju u Cvitovićima.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.