Marijan Živković oslobođen po svim točkama: 'Pravda je pobijedila!'

07.11.2016. 16:13:31

SLAVLJE U VUKOVARU 'Krivi su oni koji su postavili ćirilićne ploče", rekao nam je u ekskluzivnom razgovoru za direktno.hr Marijan Živković, protiv kojega je podnesena kaznena prijava zbog razbijanja dvojezične ploče na zgradi PP u Vukovaru 3. rujna 2013. godine, u ponedjeljak je oslobođen po svim točkama optužnice. Nakon rasprave na Općinskom sudu u Vukovaru Živković je za direktno.hr izjavio kako je napokon dočekao pravdu!

"Bilo je jako mučno. Dva puta smo izlazili van iz sudnice. No, oslobođen sam po svim točkama kaznenog progona. Pravda je pobijedila. Nisam kriv. Krivi su oni koji su to napravili i postavili. Pravda je spora, ali je dostižna", rekao je Marijan Živković i dodao kako je to ipak dugo vremena čekanja za čovjeka od 78 godina i dodao kako je svima poznato što mu se dogodilo u ratu.

"Nikada nisam pronašao svoga sina Nikolu, koji je bio poznat u bivšoj državi. Igrao je nogomet u vinkovačkom Dinamu i natjecao se za omladinsku reprezentaciju Hrvatske. Žalosno je to što rade s onima koji su branili Vukovar", zaključio je Živković u ekskluzivnom razgovoru za direktno.hr.

Posjećamo, Sudsko vijeće Općinskog suda u Vukovaru vratilo je na početak suđenje Marijanu Živkoviću protiv kojega je podnesena kaznena prijava radi razbijanja dvojezične ploče na zgradi PP u Vukovaru prije tri godine. Slučaj je u listopadu vraćen na početak zbog formalno-pravnih razloga, odnosno zbog proteka vremena od tri mjeseca.

"Zadovoljan sam činjenicom što su prihvaćeni svi dokazi optužbe, ali i obrane, što do sada nije bio slučaj. Dokazat ćemo da Marijan Živković nije kriv ni za jedno od tri kaznena djela koja mu se stavljaju na teret", 19. listopada ove godine izjavio je Marijanov odvjetnik Emil Mitrovski.

Objasnio je kako je u skraćenom kaznenom postupku Živković osuđen na 9 mjeseci zatvora s uvjetom od 2 godine.

"Mi se s time nismo složili. Kad netko nije kriv, onda nije kriv, a mi imamo slučaj da bi osoba trebala biti sretna jer ne mora u zatvor. Bio je to pokušaj da vuci budu siti i ovce na broju", rekao je Mitrovski.

Nakon tadašnje rasprave  Marijan Živković samo je kratko rekao kako je on već kažnjen i osuđen jer 25 godina živi bez svoje djece i jednome od sinova nema gdje zapaliti svijeću.

"Trebaju još malo da me dokrajče. Hvala im za sve. E moj narode, zašto su mi djeca poginula?", rekao je Živković.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.