Mario Maks Slaviček: Osvrt na predstavu Olivera Frljića i izjavu Vlahe Orepića

22.01.2018. 13:46:35

Hvaljen Isus,Marija i Josip napaćeni hrvatski narode...

​Poštovani čitatelji i čitateljice

Iznosim svoj osvrt na događaje vezane za Olivera Frljića i njegovu predstavu kao i izjavu Vlahe Orepića. U oba se slučaja diskreditiraju vrijednosti za koje smo ginuli i za koje smo ranjavani pa stoga eto ovim putem utvraćam narečenima na njihove objede i insinuacije kontra mjerom, Mišlju,riječju djelom i satiričnim perom.A Vi sami prosudite čije je pero iskrenije, čija je riječ istinitija, misao čišća a djela cjenjenija...

Davno sam napisao kako nas satiru satirom, a najradije bi nas satrali satarom kad bi im se ukazala prilika, dade se isčitati iz svega u medijima i politici. I stoga eto na njihovu satiru odgovaram svojim satiričnim opisom i komentarom  ovoga Frljićevog „kulturnog“ događaja.To Vam tako biva, ono otprilike kao kad kod nas u Slavoniji svinjar spremi napoj, okupi i u gater dovede svoju svinjčad, kako bi ih prebrojao, procjenio, napojio napojem i njima manipulirao...Upravo je to isto odradio sam Oliver Frljić sa svima onima koje okupio u svoj "umjetnički gater" i koji su mu pljeskali i pljeskom zahvaljivali na napoju koji im je dao....Svaka svinja rado ide na napoj svog svinjara  rekle bi naše stare šokice. Pa tako i ova "intelektualno-politička" svinjska elita trčeći ide, napojiti se „intelektualnog“ napoja svoga svinjara i duhovnog gurua Olivera Frljića... On i njemu slični koji ga uzvisuju ništa su drugo doli krmad koju ...No za svinje se zna kako su vrlo inteligentne i pametne što je Frljić smetnu s uma jer baš kao i njegovi pobornici ,štovatelji i promotori nisu svinjama po intelektu ni do papaka. A ima takvih još recimo...

Vidi ti naknadne pameti druga oficira Orepića, kaže citiram: "Branitelje se treba poštivati i uvažavati, ali ja ne mogu jesti šniclu, a da građanin koji za tu šniclu radi - nema ni za toć".

A što je s Vama "visokim" političkim dužnosnicima, zastupnicima koji primate i koštate državu više nego branitelji? Koji jedete u saborskom restoranu debele šnicle za male novce dok narod kopa po kantama? Neki drugi su poput Vas druže Orepiću na vrijeme promijenili odoru i pobjegli iz JNA u HV kako bi se uhljebili no nisu se odrekli zvijezde i njenih ideala, jeste li se Vi odrekli. Što drugo kazati svima takvima nego zvizda im materina konvertitska i "vjerodostojna".

Eto kad se Vi prvi odreknete svojih političkih sinekura, besplatnih prijevoza, obroka, cipelarina, odjelarina, dnevnica, pristanete na saborsku plaću u visini prosječnog osobnog dohotka u RH onda ćete biti mjerodavni kritizirati primanja stradalnika domovinskog obrambenog rata. Jer tek ćemo tada Vi i ja spadati u isti platni razred primanja...5% više od Prosjeka cenzusa RH, kolika je moja invalidska mirovina.

Uzgred molim "cijenjenog" gospodina-druga Orepića neka pobroji taksativno koja to prava, a koja kako on navodi prevelika prava imaju Hrvatski Branitelji? Zatim molim neka pobroji prava iz zakona o Hrvatskim Braniteljima koja je sam konzumirao, ako je. I na kraju neka ga pitam kad se već toliko brine za "građane" i drži regula,poštivanja zakona,pravice i poštenja, kako je uspio svoju ljubavnicu s neadekvatnom stručnom spremom za struku kojom se bave ubaciti državnu tvrtku na čelno mjesto u toj državnoj tvrtki? Nije li ta osoba ostvarila prevelika prava i privilegije,veću plaću od prosječne hrvatske mirovine ali i primanja 90% Hrvatskih Branitelja samo zato eto što je "jahala" na ministru unutrašnjih poslova i saborskom zastupniku. Poradi digniteta tvrtke neću je za sada imenovati ali mogu kazati ako je potrebno i ime ljubavnice i tvrtke. Zatim bih Vas priupitao iskrenosti i poštenja radi što je sa trakom za trčanje vrijednom cca 43 000 kuna koju ste prisvojili za vrijeme ministrovanja tražeći  neka se sa nje makne inventurni broj. A onda na kraju ka dveć pričamo o tomu koliko je tko zaslužan, neka spomenem stan od nekih 70 kvadrata koji ste iznajmili od svoje rodbine, teke ako se ne varam i koji sabor  točnije država sufinancira sa nekih 5 000 kuna. Milim tko o čemu kurve o poštenju nije li tako? Očekujem odgovor gospodine Vlaho Orepić. Hvala

P.S Jako malo ostvarenih prava imaju Hrvatski Branitelji,Vi bi kao državni dužnosnik i saborski zastupnik to trebali znati. Zakonski zaslužena prava i zasluge imaju stradalnici Domovinskog Obrambenog rata, dakle invalidi, poginuli, nestali i njihove obitelji. Nas 72 000 sveukupno invalida, udovica i nestalih.  A što je s privilegijama još uvijek 16.980 Partizana čije privilegije (tako piše u zakonu o njima) hrvatski narod plaća više od 70 godina o tomu nemate prigovora?

Ako je netko i bio u odori Hrvatske vojske ne znači da se borio za Hrvatsku i Hrvate,neki su se borili za sebe, a neki se nastavljaju boriti za ideale zvizde. Tek toliko Vi koji glasujete neka znate.

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru   BOGU VJERNI-ZA DOMovinu SPREMNI!   U ime Hrvatskog Vojničkog Reda ČUVARI DOMOVINE Mario Maks Slaviček

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.