Markačev odvjetnik: Dobro je što će o šestorki odlučivati suci koji su donijeli presudu generalima

20.06.2013. 20:40:23

Predsjednik haškog suda Theodor Meron bit će na čelu žalbenog vijeća u slučaju šestorice bosansko-hercegovačkih Hrvata. Meron je u vijeće imenovao još trojicu sudaca koji su s njim donijeli pravomoćnu presudu generalima Gotovini i Markaču, Carmela Agiusa, Fausta Pocara i Patricka Liptona Robinsona. S njima će još biti kineski sudac Daqun. >> Sudac Meron samog sebe postavio na čelo žalbenog vijeća u slučaju 'Prlić i ostali' 'Takva kompozicija je zapravo dobro došla radi toga što su članovi vijeća već djelomično upoznati s činjeničnim stanjem koje se preklapa u oba dva predmeta u odnosu na neke temeljne situacije, naročito u vezi zločinačkog poduhvata. Tako da mislim da će vijeće imati kraći rok prilagođavanja i familijarizacije sa činjeničnim stanjem u predmetu', kazao je Goran Mikuličić, odvjetnik generala Markača. Bivši visoki vojni i politički dužnosnici Herceg Bosne nepravomoćno su osuđeni na kazne zatvora u trajanju od 10 do 25 godina. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.