Markić: ‘Problem Hrvatske nije ni Pupovac, ni Vulin, ni Vučić, već vodstvo stranke koja se naziva HDZ’

08.08.2018. 11:08:01

Dva dana nakon proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, dr. Željka Markić na svojoj facebook-stranci komentirala događanja vezana uz sudjelovanje Milorada Pupovca, koalicijskog partnera vladajućeg HDZ-a na srbijanskom skupu pod geslom “Oluja je pogrom” te reakciju premijera Plenkovića iz koje proizlazi da u Pupovčevom odlasku na skup nema ništa sporno. Također se osvrnula na nedavni prekid slavlja na dočeku Hrvatske nogometne reprezentacije u Zagrebu. Objavu dr. Markić pročitajte u nastavku. “Oluja nam je 5.kolovoza 1995. donijela oslobođenje okupiranih hrvatskih teritorija, zaštitu života malobrojnih ne-Srba koji su živjeli na okupiranim područjima, prekinula opsadu Bihaća… Oluja nam je 5. kolovoza 2018. razotkrila da se iza Pupovčevih desetljećima dugih priča o antifašizmu i ljudskim pravima u stvari skriva opravdavanje velikosrpskog osvajanja Hrvatske. Jer, ako je Oluja bila pogrom, a ne oslobodilačka akcija, onda je teritorij koji su Srbi 4 godine držali pod okupacijom očistivši ga gotovo u potpunosti od domaćeg, ne-srpskog stanovništva – nije bio hrvatski. Već čiji? Srpski? Oluja nam je 2018. pokazala i da su za službene predstavnike Srbije “ustaše” svi oni koji su branili i oslobodili Hrvatsku od srpske okupacije. Srbija spremna za ulazak u EU? Ali, nije problem Hrvatske niti Milorad Pupovac, niti Vulin, niti Vučić. Problem je vodstvo stranke koja se naziva Hrvatskom demokratskom zajednicom – koje će sve učiniti da spriječi nastup hrvatskog branitelja Thompsona na Trgu bana Jelačića – sve do otimanja mikrofona iz ruke i isključivanje tona, a opravdavati prisutnost svog koalicijskog partnera na protuhrvatskom skupu. Kaže nam Plenković – Pupovac je bio pozvan. Pa, i Thompspon je bio pozvan. Jedan u Bačku Palanku, drugi na Trg bana Jelačića. Jednog je pozvao Vučić, drugog, Vatreni. Ako smo trebali da nam netko nacrta čiji poziv je važniji Plenkoviću, evo, g. Pupovac nam je nacrtao.“, zakjljučila je Markić.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.