Marko Francišković je po težini prijestupa koji ga terete prvi politički zatvorenik u Hrvatskoj

18.09.2013. 18:15:17

Jedna liječnica bez duže i detaljnije analize donosi Marku Franciškoviću dijagnozu paranoične šizofrenije, što govori kako je u ovom slučaju moć pojedinca da manipulira nad slobodom drugog pojedinca neograničena i nekontrolirana.

Već mjesec i pol dana Marko Francišković hrvatski intelektualac, borac za ljudska prava i potpredsjednik udruge „Pravednik“ boravi u zatvoru i to na psihijatrijskom odjelu zatvorske bolnice u Svetošimunskoj 107. u Zagrebu. Tamo je smješten pod dijagnozom paranoidne šizofrenije, koju mu je dijagnosticirala dr. Anica Biško, a svemu je prethodilo uhićenje 03. kolovoza nakon poznate prepiske na Facebooku i navodnih prijetnji ministru Ranku Ostojiću.

Po riječima Natka Kovačevića, predsjednike udruge „Pravednik“ i osobnog prijatelja Marka Franciškovića, a nakon nedavne posjete u bolnici, Marko ne izgleda dobro i govori kako ne želi uzimati lijekove, ali ga vezuju za krevet i nasilno mu daju lijekove putem injekcije.

To što mu rade je čisti pravosudni i medicinski teror, te ukazuje na iste metode kojima se služila bivša komunistička diktatura u Jugoslaviji eliminirajući nepodobne pojedince zatvarajući ih na Goli otok ili u ludnice, utvrdio je Kovačević. Sada ćemo nakon onog prosvjeda ispred Vlade napraviti još neke akcije, poglavito s pravne strane kako bi izvukli Marka Franciškovića iz zatvorske bolnice u koju je dospio po pritisku ministra policije Ranka Ostojića, zaključio je Natko. Najvažnije je da Marko Francišković nije nikada imao sličnu dijagnozu i novo vještačenje će dokazati da je u zatvor otišao zdrav, kakav bi trebao i izaći. Njegov predmet sada vodi novi odvjetnik Neven Gotal i pokušat će Marka izvući što prije iz zatvorske bolnice kamo je smješten po dijagnozi paranoične šizofrenije, što je nekim uglednim kolegama psihijatrima doista smiješno i nevjerojatno, budući da za takvu dijagnozu treba proteći određeno vrijeme i detaljnije ispitivanje što se u ovom slučaju nije dogodilo. Natko Kovačević i dalje misli da je posrijedi namještaljka koju što prije treba prekinuti jer se Marka Franciškovića svakodnevno i nepotrebno truje raznim lijekovima i sedativima što ovaj borac za ljudska prava ne zaslužuje.

O svemu ovome Kovačević je prekjučer u dvosatnoj emisiji govorio za Hrvatski radio Melbourne i posebno zahvaljuje portalu dnevno.hr koji među rijetkim medijima u Hrvatskoj u slučaju Marka Franciškovića probija medijsku blokadu.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.