Markuš strahuje da bi HOS-ova ploča mogla već sutra u Novsku

06.09.2017. 19:50:35

'Još jedan po meni pokušaj da se posvađamo, vidjet ćemo', napisao je Markuš o navodima da bi ploča mogla biti premještena Jedan od čelnih HOS-ovaca Damir Markuš Kutina osvrnuo se na navode nekih medija da bi HOS-ova ploča mogla biti premještena iz Jasenovca u Novsku.
"Ako je skinu, bit će to bez našeg znanja a kamoli dogovora. A ako su 'neki' iskočili iz tračnica, pa sami nešto dogovorili, o tome nas većina ne zna i ograđuje se, a ići će njima na dušu. Još jedan po meni pokušaj da se posvađamo, vidjet ćemo", napisao je Damir Markuš na Facebooku te tako prokomentirao nagađanja da bi se ploča mogla preseliti u Novsku, prema nekima već i sutra (četvrtak). Prijepori oko ploče koja je postavljena u Jasenovcu, traju već mjesecima, a konkretnog rješenja još nema na vidiku. Premijer Plenković ističe da je 'Za dom spremni' u kontekstu Jasenovca neprihvatljivo, a predsjednica Grabar-Kitarović je rekla da je to povijesni pozdrav još iz vremena prije NDH. Danas se oglasio i Zlatko Hasanbegović, koji je za razliku od predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović rekao da je pozdrav 'Za dom spremni' isključivo vezan uz ustaški režim te da nije, kako je ona rekla, 'povijesni pozdrav iz vremena prije NDH'. "To je ustaški pozdrav i zato sa sobom nosi hipoteku. Osim u jednom slučaju, a to je kad je unutar grba HOS-a pod kojim se ta postrojba borila u Domovinskom ratu", izjavio je Hasanbegović u Novom listu.  No istovremeno, Hasanbegović nije za zabranu 'Za dom spremni'. "Načelno nisam za zabrane. U tom kontekstu promatram i određene simbole koje je uzela Radnička fronta, neka im ih, što im ja mogu. Mogao bih prihvatiti zabranu samo kad bi se 'Za dom spremni' koristio isključivo kao instrument izazivanja mržnje", dodao je Hasanbegović.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.