Martić bez finala WTA turnira u Birminghamu, ali s novim renkingom karijere!

23.06.2019. 10:02:19

Ponajbolja hrvatska tenisačica Petra Martić poražena je u polufinalu WTA turnira u Birminghamu od Njemice Julije Goerges. Osma nositeljica turnira slavila je sa 6:4, 6:3 nakon malo manje od 90 minuta tenisa. U prvom setu obje su igračice čvrsto držale svoj servis, sve do devetog gema kada je Njemica izborila prvu break-loptu i odmah ju realizirala. Potom je iskoristila prvu set-loptu i povela s 1-0. Drugi set Martić je otvorila izgubljenim servisom, no onda je uslijedio niz od dva gema i break-lopta za vodstvo 3:1. Goerges se spasila i odmah nakon toga napravila break kojim je slomila otpor hrvatske tenisačice. Meč je završila još jednim oduzetim servisom. Unatoč porazu Martić će napredovati jedno mjesto i od ponedjeljka biti 24. igračica svijeta, što joj jenovi najbolji renking karijere. Samo dva mjesta iznad nje nalazi se Donna Vekić, najbolje hrvatska tenisačica po renkingu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.