Martićev milicajac na slobodi: Tereti ga se za pljačke, palež i mučenje Hrvata

08.04.2014. 13:58:49

1_244948

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru tereti ga za kaznena djela ratnog zločina, deportaciju, pljačke, paljevinu te mučenje i loše postupanje prema Hrvatima.

Hrvatski Srbin Milutin Graić (42) iz Benkovca, koji je potkraj ožujka uhićen u nizozemskom Roosendalu na temelju hrvatske optužnice za ratni zločin, odlučio je sud u Amsterdamu, će se braniti sa slobode. Graić je uložio prigovor na optužnicu i sudsku odluku o eventualnom izručenju Hrvatskoj čekat će na slobodi.

Sud je obrazložio kako ne postoji rizik da Graić pobjegne iz Nizozemske. Vlastima je predao putovnicu i mora se javljati tri puta tjedno u policijsku postaju.

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru tereti ga za kaznena djela ratnog zločina, deportaciju, pljačke, paljevinu te mučenje i loše postupanje prema Hrvatima. Milutin Graić za vrijeme Domovinskoga rata bio je pripadnik tzv. Martićeve milicije, a uhićen je ne temelju europskog uhidbenog naloga koji je izdala Hrvatska. u Nizozemskoj živi već 10 godina i ima njihovo državljanstvo.

 
  • Autor: Ivana Galešić
  • Photo: Dusko Marusic/PIXSELL
Izvorni članak pogledajte OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.