MASAKAR U TEKSASU: Poremećeni vojnik napao vojnu bazu u Teksasu, ubio tri osobe, a 16 ranio

03.04.2014. 09:20:24

1_243018

Napadač je sudjelovao u borbenim akcijama u Iraku 2011. godine, rekao je Milley, odbivši otkriti identitet vojnika.

Zapovjednik američke vojne baze Fort Hood izvijestio je kako je u pucnjavi koja se dogodila u srijedu ranjeno 16 osoba, a četiri su osobe smrtno stradale, među kojima je i napadač, vojnik s psihičkim problemima. Prema riječima generala pukovnika Marka Milleyja, napadač je preminuo od ozljeda koje si je sam zadao. U napadu je koristio 45-kalibarski pištolj koji je kupljen nedavno.

Rekao je i kako je napadač imao zdravstvenih problema te problema s ponašanjem, ali i da nije poznat motiv zbog kojeg je počinio napad.

Napadač je sudjelovao u borbenim akcijama u Iraku 2011. godine, rekao je Milley, odbivši otkriti identitet vojnika.

Zapovjednik baze je na konferenciji za novinare izjavio i kako ne postoje indicije da je ovaj incident povezan s terorizmom.

Obama o pucnjavi u Fort Hoodu: slama nam se srce

Američki predsjednik Barack Obama izjavio je kako mu se "slama srce" zbog pucnjave koja se u srijedu dogodila u vojnoj bazi Fort Hood u Teksasu, a u kojoj je, prema dostupnim podacima, ranjeno 14 osoba, dok je napadač navodno ubijen. "Otkrit ćemo točno što se dogodilo. Slama nam se srce jer se ovako nešto moglo ponovno dogoditi", izjavio je Obama novinarima u Chicagu, gdje sudjeluje u prikupljanju donacija za Demokratsku stranku.

Baza Fort Hood bila je naime poprište pucnjave i 2009. godine, kada je bivši vojni psihijatar ubio 13 i ranio 32 osobe.

Obama je, uz ostalo, napomenuo i da su mnogi pripadnici vojnih snaga stacionirani u ovoj bazi više puta sudjelovali u akcijama u Iraku i Afganistanu.

"Kada su u svojoj matičnoj bazi moraju se osjećati sigurno. Ne znamo što se večeras dogodilo, ali je očito je da je taj osjećaj sigurnosti ponovno narušen", rekao je Obama.

U pucnjavi u Fort Hoodu ubijena je jedna, a ranjeno je 14 osoba, izjavio je neimenovani dužnosnik, koji nije mogao potvrditi informacije koje govore da je ubijen napadač.

Vojna baza Fort Hood je pak objavila priopćenje u kojem se navodi kako ima indicija da je napadač mrtav, ali i da ta informacija još uvijek nije potvrđena.

Pucnjava u Fort Hoodu treći je takav incident u američkim vojnim bazama unazad šest mjeseci. U rujnu prošle godine u bazi Navy Yard u Washingtonu napadač je ubio 12, a ranio četiri osobe, nakon čega je policija ubila njega, dok je prošlog mjeseca civil ubio mornara u mornaričkoj bazi Norfolk u saveznoj državi Virginiji.

  • Autor: hina
  • Photo: screenshot, YOUTUBE
Izvorni članak pogledajte OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.