Masakr u Uzdolu

15.09.2017. 11:25:56

Masakr u Uzdolu - strašan zločin koji je izveden na svirep način u ranu zoru 14. rujna 1993. godine. Pripadnici Armije BiH u hrvatskom selu Uzdol masakrirali su 29 civila i ubili 12 vojnika HVO. Među ubijenima je bilo troje maloljetne djece. Više desetaka kuća je spaljeno, župna crkva je oskvrnuta. Sutradan su u Uzdol ušle postrojbe HVO-a i ugledale stravičnu sliku zločina. U Uzdolu je na spomen na taj zločin podignut veliki drveni križ na kojem je ugrađen još 41 mali križ i na svakom zapisano ime i prezime, dan rođenja i smrti pojedine uzdolske žrtve. I nakon dvadeset četiri godine od masakra, za ovaj zločin još nitko nije odgovarao. Postoji li i jedan razuman odgovor na pitanje - zašto?

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.